Cafeaua Dalgona, Dalgona Coffee sau Dalgona Milk este o cafea care se prepară pe bază de cafea instant, zahăr și apă fierbinte și care se mixează până se transformă într-o spumă densă și cremoasă. Este spectaculoasă și se servește în pahare înalte, transparente, de Café Frappé.
Dalgona Coffee are o spumă atât de ușoară încât pare că plutește pe lapte. Acest tip de cafea arată foarte bine, dar este și extrem de gustos. Se bea cu paiul și este numai bună de savurat în tihnă, pe tereasa casei sau în balcon.
Cum se prepară cafea Dalgona, cu gheață
Această rețetă este senzația Internetului din această primăvară, iar celebritatea ei se datorează unui actor sud-coreean, Jung Il-woo, care a băut acest tip de cafea într-un restaurant din China, Macao. După ce el a prezentat-o într-o emisiune tv, “Stars’ Top Recipe at Fun-Stauran”, rețeta s-a viralizat cu o viteză uimitoare pe Internet.
Ingrediente
- 2 linguri de cafea solubilă
- 2 linguri de zahăr
- 2 linguri de apă caldă
- lapte
- cuburi de gheață
Mod de preparare
Într-un vas se amestecă zahărul și cafeaua instant, apoi se adaugă apa fierbinte și se amestecă din nou până se omogenizează toate ingredientele.
Se mixează mai apoi cu mixerul sau telul aproximativ 5 minute, până se obține spuma cremoasă care a făcut celebră acest tip de cafea.
Pe măsură ce mixezi, spuma va crește în volum. Apoi se ia o cană sau un pahar, de preferat transparentă, se adaugă cuburi de gheață, laptele, deasupra adaugi spuma obținută și gata, ai pe masa ta senzația Internetului în 2020.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook