Fanta, prăjitura care face toamna mai dulce. O rețetă ieftină, pe gustul celor mici

Fanta, prăjitura care face toamna mai dulce. O rețetă ieftină, pe gustul celor mici
Dacă până acum v-ați bucurat de gustul sucului Fanta, e momentul să vă îndulciți și cu un desert cu același nume. Iată cât de simplă e rețeta pentru cea mai frumoasă toamnă.

Micuții vor face o pasiune pentru prăjitura Fanta, a cărei rețetă se prepară imediat. Un deliciu pentru familie și invitații, care nu se opri la o singură porție. Toamna e parcă mai frumoasă…

Ingredientele necesare

E răcoroasă, dulce acrișoară, iar stratul de jeleu de portocale de deasupra o face și extrem de aspectuoasă. Pentru a pregăti o minunată prăjitură Fanta aveți nevoie de următoarele ingrediente: 5 ouă, 80 g făină albă, 20 g cacao, 100 g zahăr tos, 80 ml ulei de floarea soarelui și un praf de sare.

Mod de preparare

Începeți prin a face blatul. Separați ouăle, iar gălbenușurile le amestecați cu uleiul. Pe de altă parte, bateți cât mai bine gălbenușurile spumă cu un praf de sare și zahărul care se va adăuga treptat. Amestecați bine făina cu cacao, apoi adăugați crema obținută din gălbenușuri și spuma. Amestecați încă odată foarte bine până când toate ingredientele se omogenizează. Turnați totul în tavă și introduceți în cuptorul care a fost încălzit în prealabil. Se lasă la cuptor în jur de 20-25 de minute. Încercați să vedeți dacă blatul este gata folosind o scobitoare.

Prăjitura Fanta, curcubeu pe cerul gurii. Sursă foto: stiriromania.ro

Cum se prepară crema

Pentru a pregăti crema aveți nevoie de 650 g brânză dulce de vaci grasă, 250 g unt, 250 g zahăr pudră, 20 g zahăr vanilat, coaja rasă de la o lămâie. Amestecați bine toate ingredientele până ce veți obține o cremă foarte fină. Turnați apoi peste blat și introduceți la frigider.

Cum se face jeleul de portocale

Pentru a pregăti jeleul de portocale vă sunt necesari 650 ml Fanta sau suc de portocale, 80 g zahăr tos, 10 g amidon, zeama unei jumătăți de lămâie. Puneți toate ingredientele într-o cratiță și amestecați la foc mic. Se lasă la fiert un minut, apoi se ia de pe foc și se lasă până când ajunge la temperatura camerei. Ulterior, adăugați peste crema de brânză. Prăjitura se introduce apoi la frigider pentru cel puțin o oră.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre