Simona Ionescu / Redactor Șef

Ficatul de pui vă scapă de stres. Trucul mamei pentru a-l face cât mai moale și gustos

Ficatul de pui vă scapă de stres. Trucul mamei pentru a-l face cât mai moale și gustos
Ficatul de pui nu este doar un deliciu în farfurie, ci un uriaș beneficiu pentru sănătate. Pentru a se topi în gură, folosiți un truc al mamei, pe care toți o credem cea mai bună gospodină.

Specialiștii spun că ficatul de pui oferă o doză sănătoasă de fier și zinc. O deficiență de fier poate provoca oboseală, scăderea oxigenului și un sistem imunitar slăbit. Cel mai bun truc pentru ca ficatul să fie cât mai moale este să folosiți un truc al mamei.

Țineți ficatul în lapte

Din vechime, mamele noastre pregăteau ficatul într-un mod special. Pentru început, ficatul de ține în lapte timp de o oră, pentru a scăpa de toate toxinele. Ulterior se introduce în frigider pentru o oră, două. Puneți în tigaie ulei, dar și 25 g de unt, apoi puneți ficatul și prăjiți. Nu lăsați foarte mult, pentru că riscați să se întărească.

Ce beneficii are ficatul de pui pentru organism

Beneficiile consumului de ficat de pui pentru organism

O dietă săracă în grăsimi, în special în grăsimi saturate, vă poate ajuta să vă mențineți o greutate sănătoasă și să reduceți șansele de a dezvolta boli cronice, cum ar fi cancerul și bolile de inimă. Un ficat de pui conține 2,86 grame de grăsimi totale, 0,9 grame fiind saturate. Același ficat de pui are 248 miligrame de colesterol.

O bogăție de zinc

Ficatul de pui nu conține doar fier, ci și zinc, mineral care joacă un rol important în vindecarea rănilor, în funcționarea sistemului imunitar și în diviziunea celulară. Bărbații adulți au nevoie de 11 mg de zinc în fiecare zi, iar femeile de 8 mg. Un ficat de pui conține 1,75 miligrame.

De asemenea, ficatul de pui conține vitaminele B, care țin stresul deoparte, ajută la funcționarea sănătoasă a creierului și a sistemului nervos și ajută la refacarea rezervei de sânge. Nu consumați ficat în exces, spun însă specialiștii. O cantitate prea mare de vitamina A poate inhiba capacitatea organismului dumneavoastră de a absorbi corect vitamina D.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre