Simona Ionescu / Redactor Șef

Frigărui cu cartofi şi salam. Ați încercat?

Frigărui cu cartofi şi salam. Ați încercat?
O gustare crocantă şi aromată sunt frigăruile din cartofi noi şi salam. Ați încercat? Le puteți face la grătar ori la cuptor.

Ați încins grătarul pentru mici și fleici? Puteți pune alături și frigărui cu cartofi şi salam. Ceva bun de tot!

Frigărui cu cartofi şi salam la cuptor. Rețeta

În loc de carne de pui ori de porc, în frigărui puteți pune cartofi și salam. Iese ceva bun de tot! Puteți să le faceți la grătar ori la cuptor.

Ingrediente

  • 4-5 cartofi
  • 1/2 bară salam, după preferinţă
  • 50 g parmezan ras, opţional
  • 1 linguriţă rozmarin uscat, opţional
  • 1 linguriţă paprika pudră
  • sare şi piper, după gust
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • 2-3 frigărui
  • ceapă verde, pentru decor

Mod de preparare

  • Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius.
  • Speli foarte bine cartofii sub jet de apă rece, apoi îi ştergi cu un şervet de bucătărie şi îi tai rondele. Descojeşti salamul de ambalaj şi îl tai felii potrivite (nici prea subţiri, nici prea groase). Pui alternativ feliile de cartofi şi de salam pe frigărui.
  • Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, aşezi frigăruile şi le stropeşti cu uleiul de măsline. Dacă doreşti, presari parmezanul ras şi rozmarinul uscat. Asezonezi cu paprika şi cu sare şi piper după gust. Dai tava la cuptor 40-45 de minute până se rumenesc.
  • Serveşti frigăruile calde, alături de sosul preferat şi le decorezi cu ceapă verde tocată mărunt.

Turcia și Grecia  zguduite de cutremure puternice. Au căzut clădiri

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre