Simona Ionescu / Redactor Șef

Friptură haiducească de porc. Rețetă delicioasă

Friptură haiducească de porc. Rețetă delicioasă
Dacă vreți să faceți o friptură deosebită, pentru zilele când se strânge toată familia la masă, uite o rețetă delicioasă. Cum se face friptura haiducească de porc.

I se spune friptură haiducească, deși este puțin probabil ca pe vremea aceea  haiducii aveau atâtea condimente. Ideea este că bucata de carne trebuie macerată și friptă la foc mic până se frăgezește.

Friptură haiducească de porc. Rețeta

Friptura haiducească trebuie să fie fragedă, rumenită şi făcută bine.

Ingrediente

  • 1,5 kg de piept de porc, o bucată întreagă, de preferat
  • 1 kg de cartofi

condimente: sare, piper, boia, chimen.

Mod de preparare

  • Se pregăteşte în primul rând carnea, care trebuie să stea la macerat.Trebuie o bucată de piept de porc, să nu fie nici prea slabă, nici prea grasă.
  • O bucată potrivită de carne va fi extrem de fragedă şi de bună, mai ales dacă stă mai mult la cuptor. Această friptură haiducească trebuie să stea cam 2 ore, pentru a fi fragedă şi bună.
  • După ce se spală bine bucata de carne, se şterge cu şerveţele de bucătărie şi se pune într-o tavă încăpătoare, unde să poată intra şi cartofii.
  • După ce se spală, carnea se freacă bine cu sare grunjoasă, se piperează cu piper proaspăt măcinat, se pune chimen şi boia dulce pudră.
  • După aceea, se pune friptura la rece în frigider ca să se macereze şi să se întrepătrundă aromele bine. Se acoperă tava cu folie de aluminiu înainte de a se lăsa la rece.
  • Se încinge cuptorul, apoi se pun 2 căni de apă peste carnea macerată. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se bagă la cuptor pentru o oră.
  • În acest timp, se pregătesc cartofii. Se curăţă, se spală şi se taie pe jumătate, apoi se sărează. După o oră, se scoate friptura şi se aşază frumos cartofii.
  • Se mai pune o cană de apă, se trage folia de aluminiu şi se mai lasă o jumătate de oră la cuptor.
  • După aceea, se scoate tava, se ung friptura şi cartofii cu sosul lăsat şi se mai lasă jumătate de oră, fără folie, să se rumenească.
  • La final se scoate friptura rumenă şi fragedă, care se serveşte cu o salată verde sau salată de ardei copţi cu mujdei.

Secretele din casa Andreei Marin. Mii de euro investiți pentru a ajunge la decorul dorit. FOTO

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre