Delicioase și inedite, cu surprize la interior, aceste găluște chinezești cu ciocolată și susan cuceresc orice iubitor de desert.
Ingrediente pentru Rețetă de găluște chinezești cu ciocolată și susan
500 g făină din orez glutinos
1 pahar mare de apă la temperatura camerei
50 g susan
50 g arahide în coajă coapte (8 buc.)
1 linguriță mică de zahăr
16 bucăți de ciocolată tip buburuza
95 g lapte praf (1/4 din 380 g)
Zmeură uscată pentru decor
Mod de preparare
Într-un bol mare, turnăm 250 g făină la care se adaugă trepatat apă din pahar, până când devine o coca ușor maleabilă. Se lasă 10 minute în bolul acoperit cu capac, iar între timp se vor pisa în mojar susanul, alunele decojite și zahărul. Apoi se așează pe tocător coca și puțină făină de care ne vom ajută în cazul în care această este prea moale. Coca se va tăia în cubulețe egale de aproximativ 2 centimetri, ce vor fi modelate în mingiuțe, apoi coșulețe.
În fiecare coșuleț se adaugă câte o bucată de ciocolată, apoi amestecul făcut în mojar, după care urmează să fie transformate din nou în mingiuțe. Continuăm până când obținem 12 mingiuțe umplute, mai exact galuștele.
Apa se fierbe, iar când clocotește adăugăm găluștele care vor fi scoase după un minut de la momentul în care încep să plutească. Amestecăm în boluri puțină apă și lapte praf, apoi adăugăm câte 3 găluște în fiecare bol. La sfârșit presărăm zmeură uscată și mărunțită pentru a decora desertul.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook