Simona Ionescu / Redactor Șef

Gnocchi de conopidă, o sursă de sănătate chiar și pentru mofturoși

Gnocchi de conopidă, o sursă de sănătate chiar și pentru mofturoși
Vă prezentăm o rețetă inedită prin care să înlocuiți cartofii din compoziție, cu altă legumă cu gust deosebit: conopida.

Gnocchi sunt un fel de găluște italiene pe bază de cartofi fierți. Se gătesc în special în nordul Italiei, la granița cu Austria, în Ungaria, Cehia, Slovacia, Transilvania și Banat.  Aluatul seamănă cu cel al găluștelor cu prune (gomboti, gombóc, Knödel ) și este foarte gustos și fără umplutură. Dacă se modelează sub formă unor mici suluri poartă numele de „puțișoare” , „nudli” sau „ angyalbögyölö”.

Gnocchi de conopidă au un gust cu adevărat special. În plus, aceștia adus „la pachet” și beneficiile pentru organism ale conopidei. Poate nu știați, dar conopida este o legumă unică, cu o concentraţie mare de nutrienţi. De asemenea, este bogată în antioxidanţi, vitamina C şi fitonutrienţi. Conţine calciu, mai ales în jurul buchetelor de conopidă şi are un conţinut mare de fosfor, mangan, vitamina K, acid folic şi vitamina B. Conopida este una dintre legumele care trebuie consumate cât mai des, tocmai pentru că are numeroase beneficii asupra organismului.

Ingrediente pentru gnocchi de conopidă

2 căni de conopidă la aburi

1 cană de făină

Un vârf de cuțit de sare

1 lingură de ulei de măsline

Mod de preparare

Se pasează 2 căni de conopidă la aburi într-un castron. În același bol adăugați făina și sarea. Turnați puțin ulei de măsline pe mâini și amestecați făina și conopida cu mâinile până când amestecul este complet combinat. Luați aproximativ 1 linguriță din amestec și rulați-l în sfere mici. Adăugați sferele într-o oală cu apă clocotită și fierbeți-le la foc mediu-mare timp de aproximativ 7 minute sau până când gnocchi încep să plutească.

Se strecoară gnocchi și se adaugă la sosul preferat. Aici puteți fi cât de creativi doriți. Puteți combina gnocchi de conopidă cu sos de brânzeturi, alb, sau să le alăturați cu un sos pe bază de pastă de roșii. Orice fel de sos de paste merge perfect în combinație cu aceste gnocchi de conopidă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lina☀️ (@linas_vegan_kitchen)

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre