Simona Ionescu / Redactor Șef

Gnocchi parizieni crocanți cu unt brun – un adevărat răsfăț pe farfurie

Gnocchi parizieni crocanți cu unt brun – un adevărat răsfăț pe farfurie
Acești gnocchi ușori și aurii sunt preparați din aluat de tip choux (aluatul pentru choux a la creme). Sunt extrem de simplu de pregătit, cu ingrediente puține și un rezultat fantastic.

Desigur, știm cu toții că gnocchi sunt un preparat italienesc, însă francezii au reușit să perfecționeze rețeta. Pe scurt, este vorba despre un aluat fiert din făină – nimic mai simplu.

Aroma acestor gnocchi parizieni este intensificată cu ierburi proaspete, coajă de lămâie, muștar Dijon și parmezan. Rezultatul? O textură moale la interior și crocantă la exterior – perfecți pentru o cină specială sau un răsfăț. Rețeta de mai jos este pentru 2 – 3 porții.

Ingrediente pentru gnocchi parizieni

* 240 ml apă

* 115 g unt, tăiat cuburi

* 120 g făină

* 1 lingură muștar Dijon

* 30 g parmezan

* 3 ouă

* 2 linguri ierburi (am folosit cimbru și pătrunjel)

* Coaja rasă de la o lămâie

Mod de preparare

Într-o cratiță, adu la fierbere untul și apa. Ia de pe foc, adaugă făina dintr-o dată și amestecă energic cu o lingură de lemn timp de 60 de secunde, până obții o bilă moale de aluat. Pune din nou pe foc pentru încă 30 de secunde și amestecă viguros.

Transferă aluatul într-un mixer (sau amestecă manual) și adaugă parmezanul și muștarul. Cu mixerul pornit, încorporează ouăle, unul câte unul, așteptând ca fiecare să fie complet absorbit înainte de a-l adăuga pe următorul. Curăță marginile bolului, dacă este necesar. Încorporează ierburile și coaja de lămâie, apoi pune compoziția într-un poș sau într-o pungă cu colțul tăiat și las-o la odihnit timp de 20 de minute.

Pune o oală mare cu apă sărată la fiert. Stoarce ușor poșul deasupra apei și taie gnocchi direct în apă. Când ies la suprafață, mai lasă-i 30 de secunde, apoi scoate-i pe o tavă. Prăjește-i în ulei de măsline până devin crocanți și aurii. Servește-i cu sos de unt brun, parmezan ras și un strop generos de lămâie.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *