Un desert ieftin și la îndemna tuturor. Grișul cu lapte ne amintește de serile din casa bunicilor.
Cât griș se pune la 1 litrul de lapte?
Proporția testată în timp este de 90-100 g griș la un litru de lapte.
Puteți folisi griș obișnuit românesc din comerț. Dacă vă iese prea gros, puteți în final să mai adăugați niște lapte și să-i mai dați un clocot. Tot așa, dacă vă iese prea lichid, puteți să-l mai fierbeți un pic până scade și ajunge la consistența dorită.
Ingrediente
- 4 cești lapte,
- 4 linguri zahăr,
- vanilie,
- o ceașcă gris,
- unt proaspăt cât o nucă,
- sare,
- 3 linguri zahăr pentru glazură.
Mod de preparare
Pentru rețeta de griș cu lapte pregătim ingredientele pentru că după aceea treaba merge foarte repede. Cântărim laptele, grișul, zahărul și untul și pregătim vanilia și sarea. Vanilia poate fi sub formă de baton, extract sau zahăr vanilat.
Punem la fiert laptele până dă în clocot.
Adăugăm vanilia, zahărul, sarea și untul și amestecăm până se topește untul și se dizolvă zahărul.
Luam cratița de pe foc și adăugăm grișul în ploaie amestecând încontinuu, apoi așezăm cratița înapoi pe foc și fierbem grișul cu lapte până se ingroașă. Timpul de fierbere depinde de calitatea și tipul grișului folosit. Gustați ca să vedeți dacă este fiert.
Puteți servi grișul în boluri cu dulcețuri sau siropuri de casă sau simplu. Desenați fețe vesele (smiley face), palmieri, animăluțe orice altceva vă trece prin minte cu pudră de scorțișoară.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook