Hrișca conține cupru, magneziu, mangan și e o sursă bună de zinc, seleniu, fier și potasiu . Deși mulți nu o preferă, poate fi un deliciu atât pentru dejun și prânz, cât și pentru cină. Poate fi folosită foarte ușor ca garnitură pentru carne. Iată o metodă reușită și economă de preparare a ei la cuptor.
Ingrediente:
400 g hrișcă, 1 ceapă mare, 1 morcov mare, 1 lingură pastă de tomate, sare după gust, piper, 1 frunză de dafin, piper aromat,coriandru macinat.
Pentru perișoare vom avea nevoie de 500 g carne tocată de găină, 1 ceapă mijlocie tocată, 2 felii de pâine muiată în lapte și fărâmițată, 2 linguri de pesmeți, 1 ou și 2 gălbenușuri, sare și piper după gust.
Scandal național. Zeci de antrenori implicați: 12 și-au abuzat sexual elevele
După despărțire, viața merge înainte. Cu cine a „evadat” la mare Răzvan Simion
Preparare:
Mai întâi vom amesteca bine toate ingredientele pentru perișoare. Acestea se vor modela cu mâinile muiate în apă sau ulei, ca să nu se prindă carnea. Se vor pune pe un platou tapetat cu hârtie de copt și se coc, 20 de minute în cuptorul supăraîncălzit la 200 de grade C.
Separat vom pregăti hrișca. O vom spăla bine în câteva ape. Vom tăia ceapa cuburi mici, vom da morcovul prin răzătoare. Le vom căli ușor pe tigaie cu puțin ulei. Vom pregăti o tavă în care vom așeza hrișca. Deasupra vom pune morcovul în combinație cu ceapa și perișoarele deja pregătite. Acoperim totul cu apă fierbinte în care punem pune pasta de tomate, sarea și piperul. Apa trebuie să fie de 1 cm deasupra mâncării. Vom pune frunza de dafin. Totul se dă la cuptor și se coace 40 – 45 de minute.
Sursa: Bunica.md
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook