Simona Ionescu / Redactor Șef

Hummus cremos cu avocado

Hummus cremos cu avocado
O pastă de hummus este întotdeauna binevenită atunci când nu știți ce ați putea mânca. Este un fel hrănitor și plin de vitamine.

Nimic nu poate fi mai bun decât o porție generoasă de hummus cremos cu avocado. E ideal pentru micul dejun, merge perfect la cină. Și nu e de evitat chiar și la prânz. Îl puteți servi pe pâine, cu biscuiți, sau pe felii de zarzavaturi.

Ingrediente pentru hummus cremos cu avocado

2 conserve de năut, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, 60 g tahini, 60 ml ulei de măsline, 2 linguri zeamă de lămâie, 1 avocado mare, sare, piper, 2 căței de usturoi, 1 linguriță chimen.

Mod de preparare

Scurgem năutul din conserva și păstram lichidul. Îl putem folosi mai târziu pentru a ajuta consistența hummusului. Curățam boabele de năut de pielițe, îndepărtând cât mai multe. Spălam apoi bine năutul și îl punem la fiert în apa cu bicarbonat. Lăsăm să fiarbă 5 minute la foc mare, apoi scurgem din nou năutul.

Unul dintre secretele unui hummus extraordinar de cremos este să îndepărtați pielițele boabelor de năut. Chiar dacă este un pas în plus, care necesita câteva minute de muncă, veți simți diferența. Fie scoateți pielițele de pe fiecare bobiță, fie le puneți într-o oala, le amestecați bine cu mâna și apoi îndepărtați cât mai mult din pielițele care se vor ridica la suprafața apei.

Un alt pas important este să fierbeți năutul (chiar daca este deja fiert în conserva) în apă cu bicarbonat. E suficient să dea un clocot bun, iar hummusul vă fi super cremos. Avocado adaugă un plus de cremozitate și gust. Este important să alegeți un avocado bine copt, care este ușor moale când îl apăsați cu degetul.

Punem în blender năutul, avocado curățat de coaja și sâmbure, uleiul de măsline, tahini, usturoiul trecut prin presă, sare și piper, zeama de lămâie. Amestecați foarte bine, la viteză mare. Din când în când opriți blenderul și amestecați cu spatula, astfel încât să nu rămână bucăți de năut pe pereții vasului. În funcție de consistența pe care o doriți, puteți adaugă apa din conserva de năut sau ulei de măsline.

Hummusul cremos cu avocado poate fi servit cu pâine proaspătă și roșii, cu bastonașe din morcov, castravete, tije de apio/  țelină.

Sursa: Bucătăria Lidl

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre