Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta unui sandvici reinventat! „Clubberul” hawaian, cu șuncă și mozzarella. E curcubeu în cerul gurii

Rețeta unui sandvici reinventat! „Clubberul” hawaian, cu șuncă și mozzarella. E curcubeu în cerul gurii
Nu știți ce bunătatea să mâncați azi? Ce spuneți de un excepțional sandvici exotic? E senzație!

Pâine moale și pufoasă, umplută cu bunătăți ce-ți lasă gura apă. Sandviciul hawaian se prepară rapid și este un deliciu.

Sandvici hawaian cu șuncă și mozzarella. Cel mai bun fel de mâncare când ești la birou

Ingrediente pentru aluat de pâine: 700 g făină, 300 ml lapte, 50 g unt topit, 20 g drojdie proaspătă, 1 linguriță cu zahăr, 1 linguriță cu sare, 1 ou, 1-2 lingurițe cu semințe de susan negru.

Ingrediente pentru umplutură: 200 g șuncă feliată subțire, 350 g mozzarella, 300 g bucăți de ananas din compot, 150 g sos de roșii, 1 legătură de busuioc verde, 50 gr unt topit.

Mod de preparare

Pentru început trebuie să vă ocupați de prepararea aluatului pentru pâine pentru a obține niște chifle perfecte. Puneți laptele la încălzit într-un vas, dar lăsați să fie doar cald. În alt vas, se pune untul la topit. Amestecați într-un bol drojdia cu o linguriță cu zahăr și amestecați până se omogenizează.

Adăugați apoi 50-60 ml lapte cald și amestecați cât puteți de bine. Lăsați drojdia până își va dubla volumul. În alt vas, puneți făină, pe care o dați prin sită înainte și faceți o adâncitură în mijlocul acesteia. Acolo se va adăuga drojdia și untul topit. Amestecați făina cu compoziția de la mijloc și turnați și laptele.

Se lasă la dospit pentru 60 de minute

Rupeți mici de aluat și dați-le o formă de minge de ping-pong. Puneți mingile una lângă alta într-o tavă, care a fost tapetată cu hârtie de copt. Lăsați să se odihnească 30 de minute, apoi ungeți cu gălbenuș de ou, presărați semințe de susan și introduceți la cuptor. Lăsați 15 minute la 200 de grade, apoi alte 15 minute la 180 de grade.

Cum se prepară sandvișul

După ce pâinea s-a răcit, tăiați pe jumătate. Amestecați sos de roșii cu frunze de busuioc tocate mărunt. Puneți sos de roșii, felii de șuncă, apoi mozarrella. Adăugați din nou frunze de busuioc și bucățile de ananas. Așezați cealaltă parte a pâinii și ungeți cu unt topit.

Sursă foto: gastropedia

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre