Simona Ionescu / Redactor Șef

Inimioare dulci pentru cei mai simpatici copii. Rețeta perfectă pentru 1 iunie

Inimioare dulci pentru cei mai simpatici copii. Rețeta perfectă pentru 1 iunie
1 iunie, Ziua Copilului, trebuie sărbătorită așa cum se cuvine. Și ce poate fi mai potrivit decât o rețetă de inimioare dulci?

Inimioarele dulci pentru Ziua Copilului vor fi tot ce aveți nevoie pentru a-i face pe cei mici fericiți. Iată cât de repede se prepară rețeta.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti cele mai gustoase inimioare, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

200 g unt rece, nesărat, tăiat în cuburi, 350 g făină simplă, plus mai mult pentru întindere, ½ linguriță cu ghimbir măcinat (opțional), 100 g zahăr pudră auriu, 1 gălbenuș de ou.

Pentru umplutură vă sunt necesare 400 g sirop auriu, coajă rasă fină de la 1 lămâie și sucul unei jumătăți de lămâie, 100 g pesmet alb.

Mod de preparare

Inimioare dulci pentru copii cuminți. Sursă foto: www.bbcgoodfood.com

Se mixează untul, făina și ghimbirul, dacă se folosește, într-un robot de bucătărie până când amestecul arată ca niște firimituri fine. Se amestecă cu zahăr, apoi se adaugă gălbenușul de ou și 2 lingurițe cu apă rece. Mixați până când aluatul se adună.  Tapetați suprafața de lucru cu făină și amestecați până obțineți un aluat rotund și neted. Se dă la rece timp de 30 de minute sau până când se întărește.

Păstrați inimioarele trei zile într-un recipient închis ermetic

Întindeți aluatul până la grosimea unui deget și tăiați sub formă de inimă, tapetați o tavă și așezați, având grijă să fie la distanță pentru ca inimile să nu intre una în cealaltă. Păstrați puțin aluat pentru a face și alte inimioare dar mai mici, care vor fi puse peste cele mari. Amestecați siropul, sucul de lămâie și coaja de lămâie. Puneți pesmet în toate inimioarele, apoi turnați siropul încet.

Acoperiți cu celelalte inimioare. Puneți formele pe foaia de copt fierbinte și coaceți timp de 25 de minute sau până când produsul este auriu și umplutura este portocalie-aurie și ușor închegată. Se lasă să se răcească timp de 15 minute, apoi se întorc pe un grătar. Inimioarele se consumă calde. Se păstrează până la 3 zile într-un recipient ermetic. Dacă doriți să le încălziți, introduceți în cuptor pentru cinci-șapte minute.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre