Simona Ionescu / Redactor Șef

Învățați să preparați ouă turcești

Învățați să preparați ouă turcești
Când vine vorba de bucătăria otomană, ne vin în minte în primul rând dulciurile de care nimeni nu se poate sătura. Însă, de-o parte și de alta a Bosforului se pregătesc multe alte bucate alese.

Vă invităm azi să descoperiți această rețetă fabuloasă de ouă turcești. Nu este dificil de preparat. Vă învățăm să pregătiți și iaurt de casă, folosit în această rețetă. Dar, dacă nu vreți să așteptați mult până să savurați ouăle turcești, puteți opta pentru orice fel de iaurt din comerț.

Ingrediente pentru ouă turcești

Pentru iaurt de casă: 1 l lapte integral

1/4 cană iaurt simplu de bună calitate (la temperatura camerei)

1/2 linguriță zahăr

1 linguriță sare

Pentru oul poșat: ouă

1 linguriță oțet

Pentru oul turcesc: 1 cană iaurt

1/2 cană smântână

sare

2 căței de usturoi

4 linguri de unt

fulgi de ardei roșu

mărar proaspăt

Mod de preparare iaurt de casă

Într-un castron mare, încălziți laptele, amestecând frecvent. Nu trebuie să fiabă. Luați laptele de pe foc și lăsați-l să se răcească, apoi turnați-l în borcane curate. Adăugați, distribuind egal, în fiecare, iaurtul la temperatura camerei, zahărul și sarea și amestecați împreună cu o lingură.

Închideți capacele și puneți borcanele în cuptor sau în cuptorul cu microunde și acoperiți-le cu prosoape de bucătărie sau cu un prosop de baie curat pentru a se menține căldura, cu alimentarea oprită și ușa închisă. Iaurtul se va îngroșa în 12 – 16 ore. Înainte de a folosi, lăsați iaurtul peste noapte la frigider.

Pregătirea oului poșat

Spargeți un ou într-un castron mic. Într-o oală medie, puneți apă și aduceți-o la temperatura de fierbere, adăugați oțet și amestecați. Folosind o furculiță, amestecați apa pentru a crea un vârtej și turnați oul în centrul vârtejului. Gătiti 3 – 3 1/2 minute. Scoateți oul și puneți-l pe o farfurie.

Prepararea oului turcesc

Într-un castron mediu, amestecați iaurtul și smântâna. Adăugați usturoiul tocat și sarea și amestecați din nou, apoi lăsați deoparte. Într-o tigaie se încinge untul până când face bule și apoi se adaugă fulgii de ardei roșu. Pentru a servi, puneți iaurtul amestecat mai sus pe o farfurie de servire. Acoperiți cu ouăle poșate și prăjite și asezonați cu sare și piper. Stropiți cu untul încălzit și serviți imediat cu pâine crocantă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Betül (@turkuazkitchen)

Sursa: Instagram / Turkuazkitchen

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre