Vă invităm azi să descoperiți această rețetă fabuloasă de ouă turcești. Nu este dificil de preparat. Vă învățăm să pregătiți și iaurt de casă, folosit în această rețetă. Dar, dacă nu vreți să așteptați mult până să savurați ouăle turcești, puteți opta pentru orice fel de iaurt din comerț.
Ingrediente pentru ouă turcești
Pentru iaurt de casă: 1 l lapte integral
1/4 cană iaurt simplu de bună calitate (la temperatura camerei)
1/2 linguriță zahăr
1 linguriță sare
Pentru oul poșat: ouă
1 linguriță oțet
Pentru oul turcesc: 1 cană iaurt
1/2 cană smântână
sare
2 căței de usturoi
4 linguri de unt
fulgi de ardei roșu
mărar proaspăt
Mod de preparare iaurt de casă
Într-un castron mare, încălziți laptele, amestecând frecvent. Nu trebuie să fiabă. Luați laptele de pe foc și lăsați-l să se răcească, apoi turnați-l în borcane curate. Adăugați, distribuind egal, în fiecare, iaurtul la temperatura camerei, zahărul și sarea și amestecați împreună cu o lingură.
Închideți capacele și puneți borcanele în cuptor sau în cuptorul cu microunde și acoperiți-le cu prosoape de bucătărie sau cu un prosop de baie curat pentru a se menține căldura, cu alimentarea oprită și ușa închisă. Iaurtul se va îngroșa în 12 – 16 ore. Înainte de a folosi, lăsați iaurtul peste noapte la frigider.
Pregătirea oului poșat
Spargeți un ou într-un castron mic. Într-o oală medie, puneți apă și aduceți-o la temperatura de fierbere, adăugați oțet și amestecați. Folosind o furculiță, amestecați apa pentru a crea un vârtej și turnați oul în centrul vârtejului. Gătiti 3 – 3 1/2 minute. Scoateți oul și puneți-l pe o farfurie.
Prepararea oului turcesc
Într-un castron mediu, amestecați iaurtul și smântâna. Adăugați usturoiul tocat și sarea și amestecați din nou, apoi lăsați deoparte. Într-o tigaie se încinge untul până când face bule și apoi se adaugă fulgii de ardei roșu. Pentru a servi, puneți iaurtul amestecat mai sus pe o farfurie de servire. Acoperiți cu ouăle poșate și prăjite și asezonați cu sare și piper. Stropiți cu untul încălzit și serviți imediat cu pâine crocantă.
View this post on Instagram
Sursa: Instagram / Turkuazkitchen
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook