Asemănători cu gogoșile noastre, acești langoși cu brânză sărată sunt atât de delicioși încât creează dependență.
Ingrediente pentru Langoși cu brânză sărată
1 kg făină
25 gr drojdie
sare
1/2 linguriță zahăr
500 ml apă
pentru umplut:
450 gr brânză sărată
2-3 linguri de smântână fermentată
2 legături de ceapă verde (opțional)
ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Drojdia împreună cu zahărul se lichefiază în puțină apă călduță, pregătind astfel plămădeala aluatului, după cum ne explică Vlăduț. Se cerne făina într-un vas și se maestecă cu sarea. Se face o adâncitură la mijloc și se pune acolo plămădeala care se lasă să se odihnească 6-8 minute pentru a se activa, ca la orice Rețetă clasică de gogoși. Se toarnă apa caldă, amestecând continuu plămădeala cu făina din vas și se frământă un aluat ferm, care se lasă la dospit 40-50 de minute.
Între timp, se pregătește umplutura. Se amestecă brânza dată pe răzătoare cu ceapa tocată și smântâna. Ceapa verde este ingredientul care dă savoare.
Aluatul pentru langoși se împarte în bucăți mici, care se întind pe masa înfăinată în foi circulare de 1 cm grosime. Se pune câte o lingură din amestecul de brânză și ceapă verde la jumătatea rondelelor de aluat și se îndoaie aluatul de la jumătate, unind marginile într-un semicerc.
Marginile interioare se ung cu apă și se presează pentru a se lipi. Sau, se pot uni două câte două rondelele de aluat cu umplutură de brânză și ceapă verde la jumătate. Langoșii cu brânză sărată și ceapă verde se prăjesc în ulei încins până se rumenesc frumos. Sunt foarte buni, ușor calzi, dar merg de minune și reci.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook