„Mac and Cheese” – Rețeta americană de paste cu brânză

Se pun pastele melcișori la fiert în apa clocotită.
Se taie ceapa mărunt și se călește în unt, într-o tigaie. Când a devenit translucidă, se presără cele trei linguri de făina și se amestecă bine, totul la foc mic. După 2-3 minute se adăugă laptele și brânza ceddar (mărunțită sau dată pe răzătoare în prealabil). Se adaugă sare și, opțional, piper.
Sosul este gata după 3-4 minute, când s-a îngroșat suficient cât să îmbrace lingura.
Peste sos se adaugă melcișorii fierți și se mai dau într-un clocot, amestecându-i energic în sos. Asta e tot!
Poftă bună!
Cea mai mare porție de Mac and Cheese a fost preparată în 2010 de „Cabot Creamery Cooperative” și Chef John Folse din New Orleans. Porția imensă a cântărit în total 2.469 de kilograme și a necesitat 575 de kilograme de macaroane fierte, precum și 286 de kilograme de brânză mixtă, potrivit Guinness World Records.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook