Paste bolognese cu ciuperci și nuci. Nu ați mai mâncat așa ceva!

Paste bolognese cu ciuperci și nuci. Nu ați mai mâncat așa ceva!
Dacă ați căutat o rețetă de paste bolognese vegane bogate și delicioase, atunci, aceasta este răspunsul.

Sunt așa de bune aceste paste bolognese încât nu veți mai avea răbdare să le puneți în farfurie. Iată rețeta pentru 4 porții.

Ingrediente pentru paste bolognese cu ciuperci și nuci

100 g de nuci

1 lingură de ulei de măsline

3 căței de usturoi

1 fir de țelină (apio)

1 ceapă medie

50 g morcovi

400 g de ciuperci champignon

500 ml piure de roșii

2 linguri pastă de roșii condensată

25 g de ciuperci porcini uscate

100 ml vin roșu

200 ml apă fierbinte

încă 100 ml apă fierbinte

1 cub de supă

1 linguriță de zahăr

paste la alegere, fierte

Mod de preparare

Tăiați grosier nucile în bucăți mici. Adăugați-le într-o tigaie mare și uscată și prăjiți-le până devin aurii, amestecând din când în când și având grijă să nu le ardeți. Se scot din tigaie și se pun deoparte. Puneți ciupercile porcini uscați într-un castron  și acoperiți cu 200 ml de apă fierbinte. Se lasă deoparte.

Se toacă foarte mărunt morcovul, ceapa, țelina și usturoiul. Se încinge uleiul în aceeași tigaie mare și se adaugă toate legumele. Se sotează la foc mic-mediu timp de 10-15 minute, până când se înmoaie foarte bine. Puteți adăuga din când în când un strop de apă dacă uleiul se usucă.

Tăiați fin ciupercile și adăugați-le în tigaie. Se amestecă pe foc timp de aproximativ 5 minute sau până când acestea sunt fierte și reduse în dimensiune. Se toarnă vinul și se dă focul mai mare. Se lasă să bolborosească viguros timp de câteva minute pentru a arde alcoolul. Apoi scoateți ciupercile porcini din apă, păstrând apa pentru mai târziu. Se toacă mărunt și se adaugă în tigaie împreună cu pasta de roșii. Se amestecă și apoi se adaugă piureul de roșii și zahărul. în final se adaugă și nucile.

Adăugați cubul de supă și încă 100 ml de apă fierbinte la apa de înmuiat a ciupercilor porcini și amestecați cu o furculiță până se dizolvă. Fierbeți pastele, amestecând din când în când. În final, pastele se scot în tigaie peste sosul bolognese cu nuci și ciuperci. Se asezonează cu sare sau mai mult zahăr, după gust. Mai puteți să adăugați un strop de apă din cea în care au fiert pastele, dacă este necesar.

Sursa: Instagram