Mămăligă cu brânză este o mâncare simplă și apreciată de românii care au copilărit la țară, la bunici. Dar, preparatul cu brânză de burduf în coajă de brad are arome aparte și pus la cuptor rezultă o mâncărică foarte gustoasă.
Mămăligă cu brânză de burduf la cuptor. Rețetă
Pentru această rețetă de mămăligă cu brânză de burduf veți avea nevoie de câteva ingrediente simple: mălai, brânză de burduf, unt, sare și apă. ”Aroma brânzei este atât de intensă încât dă savoare preparatului fără să fie necesare alte adăugiri”, scrie deliciousromania.com.
Ingrediente
- 2 litri apă
- 500-600 g mălai
- 500 g brânză de burduf
- 50 g unt
- 1 linguriță de sare
Mod de preparare
- Într-o oală, aduceți apa la punctul de fierbere și adăugați sarea.
- Adăugați treptat mălaiul, amestecând încontinuu. În funcție de cât de gros este amestecul, mai puteți adăuga un pic de mălai. Ar trebui să fie destul de subțire, deoarece se va întări pe măsură ce fierbe.
- Fierbeți amestecul și continuați să amestecați timp de 10 minute.
- Preîncălziți cuptorul la 180°C.
- Ungeți un vas termorezistent cu unt.
- În vasul uns cu unt, întindeți jumătate din mămăligă, apoi adăugați jumătate din brânză deasupra.
- Adăugați restul de mămăligă, apoi restul de brânză.
- Coaceți aproximativ 10 minute sau până când brânza se topește și se rumenește.
- Serviți mămăliga cu brânză de burduf caldă, simplă sau cu murături alături.
Chișcă moldovenească. Secretul cârnatului umplut cu orez
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook