Simona Ionescu / Redactor Șef

Mâncarea oamenilor de la țară: turte / lipii umplute cu brânză și ceapă verde

Mâncarea oamenilor de la țară: turte / lipii umplute cu brânză și ceapă verde
Mai nou, prin marile orașe, aceste preparate au devenit o modă. Nu se mai vând langoși, nu mai sunt la modă, ci turte umplute.

Vă invităm masă descoperiți mâncarea oamenilor de la țară: turte / lipii umplute cu brânză și ceapă verde. Se prepară foarte simplu iar gustul este desăvârșit. În plus sunt niște plăcinte așa de consistente încât, fără nicio problemă, pot să țină loc și de o masă întreagă.

Pentru pregătirea lor nu aveți nevoie decât de foarte puține ingrediente. Făină, apă, drojdie și sare pentru plăcintele propriu-zisă. Și brânză sărată, de care vreți, și niște ceapă verde pentru umplutură. Mai mult decât atât, dacă vă simțiți creativi în bucătărie, puteți să condimentați brânza cu orice alte ingrediente vă sunt pe plac. Noi vă recomandăm inclusiv frunze proaspete de busuioc, sau ardei iuți, roșii, tocați mărunt.

Turte / lipii umplute cu brânză și ceapă verde – ingrediente

1 kg de făină

1 linguriță de zahăr

1 lingură de sare

50 g drojdie proaspătă sau 14 g de drojdie uscată

apă cât cuprinde

brânză sărată mărunțită sau dată pe răzătoare

ceapă verde

Mod de preparare

Se face mai întâi un preferment din drojdie, cu 2 linguri apă călduță, o linguriță zahăr și două linguri făină. Când se umflă și face bule deasupra acesta se pune peste făină. Înainte se pune și o lingură sare.

Începeți să adăugați apă călduță, nu fierbine, treptat. În funcție de duritatea grâului, a proteinei din grâu, intră mai multă sau mai puțin apă. Omogenizați bine, apoi începeți să frământați. Când aluatul devine elastic și se desprinde de pe vas îl lăsați la crescut cam 50 de minute.

Apoi ungeți blatul de lucru cu ulei, și palmele, tăiați și formați bile egale. Cu palmele întindeți pe rând turtele. Când ați obținut un cerc de dimensiunea dorită adăugați în mijloc umplutura, brânză amestecată cu ceapa tocată sau cu alte condimente. Acoperiți umplutura și apoi coaceți turtele într-o tigaie anti aderentă, de fontă sau de tuci, la foc moderat.

Sursa: Facebook / Laura Uță

Povestea străzii înguste din Brașov. Are doar 109 cm

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre