O porție de legume pe zi e sănătate curată. Asta dacă știți să le preparați cum trebuie. Aceste sfaturi vă vor scoate din toate încurcăturile.
Marea greșeală pe care o fac gospodinele când gătesc legumele
Potrivit specialiștilor, consumul de legume întărește sistemul imunitar și ajută ca organismul să funcționeze la capacitate maximă. Mai mult, cei care consumă legume au mai puține șanse de a face infarct dar și accident vascular decât cei care le scot din dietă. Doar că trebuie să fim și atenți ce fel de legume folosim. Oamenii de știință vă îndrumă să optați pentru cele proaspete și de sezon. Sigur că și cele congelate pot fi folosite, dar doar dacă e aveți neapărată nevoie.
Evitați conservele cu conservanți
E bine de evitat conservele pentru că acestea conțin o cantitate mare de conservanți, care nu sunt tocmai buni pentru organism. Desigur, cel mai bine ar fi să vă congelați singur legumele și veți scăpa de multe probleme.
Cel mai indicat ar fi să le faceți la abur
Majoritatea gospodinelor sunt obișnuite să gătească legumele prin fierbere. Numai că acest lucru distruge cantitatea de nutrienți din acestea. Și vă treziți cu legume ofilite și care, de multe ori, nu mai au gust. Cea mai bună metodă rămâne să le preparați la abur.
Nu le gătiți prea mult
Un alt sfat demn de luat în seamă este să nu gătiți legumele prea mult. Ele trebuie preparate în așa fel încât să rămână crocante. Iar dacă le veți adăuga și sos sau condimente, atunci legumele vor avea un gust nemaipomenit.
Sursă foto: retetepractice
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook