Simona Ionescu / Redactor Șef

Masa de Revelion nu e completă fără salata de fructe. Iată rețeta perfectă!

Masa de Revelion nu e completă fără salata de fructe. Iată rețeta perfectă!
Revelionul este momentul în care ne adună toți la masă și ne punem dorințe. Dar nu putem intra în noul an fără ca masa să fie bogată.

Sărbătorile de iarnă este ocazia perfectă în care vă petreceți timp de calitate cu familia și vă bucurați de cele mai bune preparate pregătite. De pe masă nu trebuie însă să lipsească celebra salată de fructe.

Masa de Revelion nu e completă fără salata de fructe. Iată rețeta perfectă

Pe lângă minunatele sarmale, piftie, pește și diferite salate, la trecerea dintre ani e musai să ne delectăm cu o minunată salată de fructe. O puteți face în orice combinație doriți, dar rețeta aceasta pare cu adevărat formidabilă. Sigur că orice gospodină care dorește o poate modifica în funcție de preferințe.

Se face extrem de simplu și veți satisface cu siguranță toate gusturile. Pentru a prepara salata de fructe, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 portocale, 3 mandarine/clementine,  2 kiwi, 2 banane, o conserva de ananas. De asemenea, veți avea nevoie și de ingrediente pentru decor: frișcă, nuci tocate, sos de ciocolată, cireșe  cirese maraschino. Pentru dressing vă este necesar siropul de ananas dar și cogniac sau rom, după preferințe.

Mod de preparare

Spălați bine fructele, apoi curățați și tăiați în bucăți cu o oră înainte de a fi servite, mai puțin bananele. Adăugați apoi câteva linguri cu rom sau coniac peste fructe, pentru ca acestea să absoarbă alcoolul și să aibă un gust nemaipomenit. Se adaugă apoi și ananasul tăiat cuburi.

Păstrați siropul din conservă pentru că va da un gust minunat dressing-ului. Bananele e bine să le tăiați doar înainte de a fi servite. Se vor adăuga în salată și se va amesteca foarte bine. Se pune salata în cupe, iar deasupra se va pune frișcă, dar și nucă tocată și sos de ciocolată din belșug. Pentru ca salata de Revelion să arate ca în reclame, decorați fiecare cupă cu două-trei cireșe maraschino.

Sursă foto: retete unica

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre