Simona Ionescu / Redactor Șef

Mic dejun american, mai sănătos decât cerealele clasice. Rețetă

Mic dejun american, mai sănătos decât cerealele clasice. Rețetă
Iată un mic dejun american, mai sănătos decât cerealele clasice. Este o rețetă ușoară și rapidă.

Granola  este un mic dejun american. Este, de asemenea, o alternativă de mic dejun la fel de sănătoasă, dar mult mai gustoasă decât clasicele cereale din fulgi de ovăz sau muesli. De altfel, granola le combină pe amândouă într-un mod cât se poate de fericit. 

Ingrediente mic dejun american:

O cutie de fulgi de ovăz (500 grame);

3 linguri de miere;

3 linguri de ulei;

o linguriță de scorțișoară;

50 grame de nuci cajou;

50 grame de migdale;

50 grame de semințe de in (se pot amesteca cu semințe de floarea soarelui);

50 grame de vișine uscate;

50 grame de stafide;

puțin unt pentru tavă.

Mod de preparare:

Într-o tavă așternem o foaie de copt, pe care o ungem cu unt. Mărunțim nucile cajou și migdalele. Amestecăm întru-un vas fulgii de ovăz, nucile mărunțite, semințele de in și de floarea soarelui, vișinele uscate. După preferință, puteți adăuga și alte fructe uscate (papaya, ananas uscat ș.a) – orice aveți în casă e binevenit. Stafidele le vom pune mai târziu.

Le răsturnăm în tava tapetată cu hârtia de copt pregătită. Într-un vas punem 3 linguri de miere, 3 linguri de ulei și o linguriță de scorțișoară. Încălzim amestecul pe baie de aburi.

Răsturnăm compoziția de miere peste fulgii de ovăs cu nuci, după care amestecăm totul cu o lingură, pentru ca mierea să acopere uniform cerealele. Punem tava la cuptor pentru 20 minute. Scoatem din rolă tava și adăugăm stafidele. Mai punem tava în rolă încă pentru 10 minute.

Sunt câteva feluri în care putem consuma granola: tradițional cu lapte, în formă de gogoașe cu fulgi de cocos, sau cel mai delicios, din punctul meu de vedere, este să pui într-un pahar iaurt natural, deasupra granola, apoi strat din zmeură cu zahăr, apoi iarăși iaurt, apoi un strat de granola și încă un strat de zmeură.

Foto: Facebook

Trucuri pentru cel mai bun cozonac de Paște. Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre