Simona Ionescu / Redactor Șef

Mic dejun englezesc. Rețetă cu stil

Mic dejun englezesc. Rețetă cu stil
Un mic dejun englezesc este întotdeauna potrivit pentru cei care preferă o primă masă a zilei consistentă. Potrivit pentru orice sezon și pentru orice moment al zilei.

Mulți ar putea cataloga drept nebunie curată consumul de fasole și cârnați la micul dejun, însă pentru englezi este un adevărat stil de viață. În cele ce urmează va învățăm cum să preparați un mic dejun englezesc consistent și delicios. 

Ingrediente mic dejun englezesc: 

6 felii de bacon

crenvurști, cârnăciori sau mici

3-5 ciuperci

1 roșie mare

1 ceapă mică

250 g fasole fiartă

2 ouă

4 felii de pâine

unt

ulei

verdeață (ceapă verde si mărar)

sare, piper, oregano

praf de usturoi

1 frunză de dafin

Mod de preparare: 

Facem câteva tăieturi mici pe două părți ale cârnăciorilor. Tăiem ciupercile felii sau jumătăți. Tăiem două felii de roșie, iar restul legumei o tăiem cubulețe. Tăiem ceapa și verdețurile.

Prăjim fără ulei baconul, pe ambele părți, până devine auriu.

Prăjim pe rând cârnăciorii, apoi, pe ambele părți roșiile rondele cu sare și oregano, ciupercile cu puțină sare, dar fără a le amesteca. Separat călim ceapa tăiată până se rumenește ușor, apoi adăugăm roșiile cubulețe și peste un minut adăugăm fasolea, sare și piper după gust și o frunză de dafin. Amestecăm și lăsăm sub capac pentru circa 5 minute.

Puteți prăji ouăle, așa încât gălbenușul să rămână moale. Într-o ceașcă mai mare, umplută pe jumătate cu apă, puneți puțină sare și spargeți un ou. Dați la cuptorul cu microunde pentru 1 minut (în funcție de puterea aparatului veți avea nevoie de plus-minus 20 de secunde). Scoateți atent oul din apă și așezați-l pe un prosop din hârtie.

Pâinea o puteți prăji în tigaie cu unt sau în toaster, apoi ungeți, încă fierbinte, cu unt și decorați cu mărar. E timpul să aranjați preparatele pe platou și să-l serviți celor dragi cu o ceașcă cu ceai (cu lapte – așa cum îl beau englezii) sau, de ce nu, cu un pahar de bere.

Foto: Facebook

Înghețată de căpșuni. Rețetă pentru copii

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre