Simona Ionescu / Redactor Șef

Înghețată de căpșuni. Rețetă pentru copii

Înghețată de căpșuni. Rețetă pentru copii
Deja e cald, iar cei mici poftesc la înghețată. Haideți să o preparăm în casă că este mai sănătoasă și mai delicioasă.

Iar pentru că piața abundă de căpșuni, din cele de grădină, merită să ne răcorim cu o înghețată de căpșuni, simplă și delicioasă cu un minim necesar de zahăr. Rețetele de înghețată de casă au devenit cele mai apreciate, pentru că sunt mai sănătoase, iar satisfacția este cu atât mai mare cu cât cunoaștem ce conține fiecare înghețată. Iar dacă rețetele de înghețată nu conțin nici prea mult zahăr, se pot bucura de ele atât cei mari cât și cei mici.

Înghețată de căpșuni simplă și delicioasă – ingrediente

1 kg căpșuni bine coapte, 1 lingură zeamă de lămâie, 2-3 linguri de zahăr, 200 ml smântână naturală, pentru frișcă, 1-2 banane bine coapte

Mod de preparare

Mai întâi ne ocupăm de căpșuni. Le spălăm bine, în multe ape. Apoi le scurgem bine și le curățăm. Le tăiem în felii grosiere, le amestecăm cu puțin zahăr și zeama de lămâie și le punem într-un vas, la fiert. Lăsăm până se formează sirop, iar căpșunile sunt bine pătrunse. Punem doar puțin zahăr, atât cât să se poată forma sirop în timpul fierberii.

Lăsăm mixul de căpșuni să se răcească, apoi îl trecem prin blender și prin sită, împreună cu 1-2 banane bine coapte. Bananele au rolul de a substitui zahărul din înghețată, dar și pentru a da cremozitate înghețatei. Introducem mixerul în smântâna naturală, ținută la frigider și o mixăm până îi dăm cremozitate.

Amestecăm apoi crema de smântână cu mixul de căpșuni și banane.  Punem compoziția pentru înghețată de căpșuni în caserole cu capac, la congelator. O lăsăm acolo timp de 4 – 6 ore. După primele 45 de minute, mai mixăm compoziția pentru a nu se forma ace de gheață. Repetăm procedeul după 30 de minute, apoi lăsăm delicioasa înghețată de căpșuni la congelator până se încheagă.

Sursa: Chefi la cuțite

Tortul de fasole, neobișnuit, dar delicios. Rețeta celebrei Sanda Marin

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre