Iubim rețetele de pizza bogate și cu aluat crocant, dar pentru că este vară și cald afară, iar piața abundă de legume proaspete, să ne abatem puțin de la rețetele clasice și să preparăm Minipizza din vinete. Rețeta savuroasă și rapidă la cuptor. Se pot adăuga și câteva rondele de cârnăciori, sau felii subțiri de bacon, după cum poftește fiecare.
Vinetele se pot felia rondele, sau transversal, important este să fie presărate cu sare și lăsate la odihnit câteva minute, pentru a nu ieși amare.
Minipizza din vinete – Ingrediente
1-2 vinete
5-6 roșii cherry
1-2 căței de usturoi
ulei de măsline
sare și piper
oregano
frunze de busuioc
50 gr parmezan
100 gr mozzarella rasă, sau alte brânzeturi
Mod de preparare
Vinetele se spală bine, se tamponează cu prosoapte de hârtie și se taie în rondele de 6-8 mm grosime, sau în felii longitudinale. Se presară sare peste feliile de vinete și se lasă așa 4-5 minute, pentru a a elimina sucul amar. După acest interval, se tamponează cu prosoape de hârtie absorbante. Se ung cu puțin ulei și se așază într-o tavă. Se presară parmezan peste ele.
Roșiile se taie în rondele și se amestecă cu puțin ulei de măsline, usturoi răzuit, oregano uscat și multe frunze de busuioc. Se presară peste rondelele de vinete și se rade mozzarella deasupra.
În final, se dă tava cu minipizza din vinete la cuptor pentru 8 – 10 minute, la 200 de grade, sau până când mozzarella începe să se topească și să le gratineze frumos. Se servește minipizza din vinete atât caldă cât și rece, poate fi luată și la pachet.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook