Simona Ionescu / Redactor Șef

Uitați de clasicul mujdei de usturoi, veți adora rețeta aceasta. Cum se prepară mujdeiul portocaliu

Uitați de clasicul mujdei de usturoi, veți adora rețeta aceasta. Cum se prepară mujdeiul portocaliu
Dacă vreți să încercați și o altă varianta de mujdei, această este una cu adevărat ieșită din comun. După ce o veți prepara veți uita de clasicul mujdei de usturoi, veți adora rețete aceasta. Iată cum se prepară mujdeiul portocaliu.

Usturoiul are așa de multe beneficii pentru sănătate încât e și păcat să nu îl consumați. Ca și ceapa, usturoiul este medicament natural. Usturoiul susține imunitatea deoarece conține alicină și alinază. Ține la distanță răcelile, gripa și infecțiile bacteriene, deoarece are proprietăți antibiotice și antimicrobiene.

Usturoiul este și un antiinflamator natural, tot datorită alicinei și a altor compuși sulfurați.  De asemenea, luptă împotriva tensiunii arteriale ridicate. Persoanele care au probleme cu tensiunea ar trebui să facă cure de cel puțin 2 luni de usturoi. Substanțele lui active dilată arterele, favorizează circulația sângelui și împiedică formarea de cheaguri.

Usturoiul conține antioxidanți care susțin mecanismele de protecție ale organismului în fața efectelor nocive pe care le pot avea radicalii liberi reactivi asupra creierului, reducând riscul de apariție a demenței sau a bolii Alzheimer. Este știut că radicalii liberi reactivi din organism pot produce leziuni celulare contribuind la apariția unor boli precum atacul vascular cerebral, infarct, boala Parkinson, Alzheimer și multe altele.

De asemenea, persoanele care mănâncă regulat usturoi ajung să aibă piele mai tonifiată și mai netedă. În plus, usturoiul ajută la întărirea unghiilor, combate mătreața și căderea părului.

Cum se prepară mujdeiul portocaliu

Ingrediente: 3 căpățâni usturoi, 3 roșii medii coapte bine, cărnoase, 2 ardei capia, sare, ulei de măsline

Mod de preparare:  Se pun roșiile și ardeii capia pe grătar și se învârt până se coc pe toate părțile. Dacă nu aveți grătar, puteți să le coaceți în cuptor sau în tigaie. După ce s-au copt, roșiile se curăță de coajă și părțile țări, iar ardeii pe coajă, cotor și semințe. Apoi se pun în vasul blenderului și se adaugă usturoiul, sare și ulei. Se mixează până se obține o pastă. Mujdeiul portocaliu rezultat este foarte gustos și se poate mânca atât cu carne sau pește cât și alături de legume gătite, arată Emilia Micu, pe blogul său culinar, Emilia gătește.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre