Inspirată din rețetele clasice de musaca de cartofi, este delicioasă și de mare efect și rețeta de musaca de vinete cu carne tocată.
Musaca de vinete: Rețeta originală ca la mama acasă – Ingrediente:
3-4 vinete lunguiețe
2 linguri ulei de măsline
3 cepe potrivite
400 g roșii cuburi, în suc de roșii
750 gr carne tocată, amestec
200 ml vin alb
pătrunjel tocat
busuioc
100 gr pesmet
250 gr cașcaval ras
3 ouă
2 linguri de smântână
sare și piper
1-2 linguri ulei
Mod de preparare
Se taie vinetele rondele de 5-6 mm și se presară cu sare. Se lasă la odihnit 20-30 de minute pentru a elimina din sucul amar, apoi se prepară pe grill, dpoar până se pătrund ușor. Ceapa se toacă solzișori și se călește în ulei, apoi se adaugă carnea tocată și rumenește bine. Se adaugă roșiile, iar peste câteva minute vinul. Se asezonează cu sare, piper, busuioc și se lasă sosul să fiarbă aproximativ 15 minute, până se pătrund toate ingredientele și se evaporă alcoolul.
După stingerea focului se adaugă pătrunjelul tocat și 2 linguri de pesmet, iar când se răcește se adaugă puțin cașcaval ras și un ou. Se unge o tava cu unt și se tapetează cu două linguri de pesmet. Se așază un rând de rondele de vinete, unul de carne și tot așa, ultimul fiind de vinete. Se amestecă 2 ouă cu un praf de sare, unul de piper și smântâna și se toarnă deasupra vinetelor. Apoi se presară cașcaval răzuit.
Se dă delicioasa musaca de vinete cu carne tocată la cuptorul preîncălzit pentru 15- 20 de minute, la 180 de grade. Se lasă să se tempereze, apoi se poate porționa și servi cu mare poftă.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook