Preparatele cu foie gras sunt considerate delicatese culinare atât pentru că sunt tare gustoase, dar și pentru că nu oricine știe să le gătească corect sau să le combine perfect cu alte ingrediente, ca în rețeta noastră de notă maximă: ”Mușchi de vită cu foie gras și trufe”.
Rețeta Mușchi de vită cu foie gras și trufe – Ingrediente
480 g mușchi de vită, fasonat
160 g foie gras
sos de trufe
trufe proaspete
sos de soia
puțin unt
sare și piper
microgreens
Mod de preparare
Mușchiul de vită se taie în felii de aproximativ 3- 4 cm grosime, se asezonează cu sare și piper si se prăjește în tigaia bine încinsă, uns foarte puțin cu unt. Pentru o prăjire uniformă, se întorc constant bucățile de mușchi și se rumenesc pe toate părțile, timp de 3-4 minute, astfel încât să rămână roze la interior.
În aceeași tigaie antiaderentă se prăjesc și bucățile de ficat de gâscă, la foc mediu spre mare, fără pic de grăsime. Găsimea se va cumula în tigaie de la bucățile de ficat, iar acestea se vor rumeni, în grăsimea proprie, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.
Rețeta în principiu este simplă, doar trebuie avut grijă la timpii de gătire ai preparatelor. Bucățile de foie gras se rumenesc mult mai rapid decât cele de mușchi de vită, nu le trebuie mai mult de un minut pe fiecare parte.
După ce sunt gata ambele preparate, se așază pe farfurii mai întâi mușchiul de vită care se glazurează cu puțin sos de soia. Peste acesta se așază bucățile de foie gras, care la rândul lor se glazurează cu puțin sos de trufe.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook