Cele mai bune sandvișuri din lume cu mușchi țigănesc făcut în casă se obțin. Nu are conservanți, e natural 100% și nu vă puteți opri doar la o singură felie. Iată și trucul pe care nu vi l-a spus nimeni.
Ingredientele necesare
Pentru a obține un mușchi țigănesc delicios, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 bucată de ceafă de porc de un kilogram, 1 bucată de cotlet de porc de 1 kg, 80 g sare, 2 litri de apă, piper, cimbru, 20 boabe de coriandru, 10 boabe de ienibahar, 2 linguri cu boia de ardei dulce sau iute, 4-5 căței de usturoi, 1 linguriță cu rozmarin, 1 frunză de dafin.
Mod de preparare
Pentru început, puneți ceafa și cotletul într-un vas și deasupra turnați saramura obținută din doi litri de apă și 80 g sare. Adăugați frunza de dafin, usturoiul zdrobit în prealabil, jumătate din cantitatea de piper și o linguriță cu cimbru. Lăsați la marinat pentru câteva zile.
Ulterior, scoateți carnea și ștergeți puțin cu șervețelele, apoi tăiați în două și uniți o bucată de ceafă cu una de cotlet. Dați o formă frumoasă preparatului și legați strâns cu sfoară, apoi atârnați într-un loc rece și uscat să se usuce. Lăsați timp de 24 de ore.
Se afumă cu lemn de pom fructifer sau fag
Cine are afumătoare, poate să lase mușchiul țigănesc pentru două ore la fum cald, apoi la fum rece pentru 24 de ore. Cine nu are, îl pune la fiert la abur sau îl poate introduce în cuptor. Se lasă la fiert în jur de două ore. Dacă optați să-l introduceți la cuptor, înveliți fiecare bucată în hârtie de copt și puneți în tavă, iar dedesubt se așează altă tavă cu apă.
Se lasă la copt tot două ore. Trucul pentru a obține preparatul ideal: aveți grijă ca bucățile de carne să nu fie foarte groase. În cazul în care, totuși, aveți bucăți mari de carne, țineți mai mult la fiert. Scoateți din cuptor sau din oală și dați carnea prin toate condimentele. Masați foarte bine pentru ca acestea să intre în carne. Atârnați la loc uscat și răcoros și lăsați să se răcească.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook