Simona Ionescu / Redactor Șef

N-ați fi crezut că se poate așa ceva: Supă de post cu găluște din pufuleți. Rețeta bunicii Lucreția

N-ați fi crezut că se poate așa ceva: Supă de post cu găluște din pufuleți. Rețeta bunicii Lucreția
Cine crede că pe TikTok se găsesc tot felul de lucruri, mai puțin bunicuțe care gătesc, se înșală. Bunica Lucreția are cont și e filmată de nepot. „Ce mai gătim azi?”, o întreabă acesta, iar bunicuța se manifestă.

Pe de altă parte, creativitatea în bucătărie nu are limite. Bunica Lucreția prepară supă cu găluște de post. Iar pentru asta prepară găluștele folosind pufuleți. Unde mai punem că rețeta este și foarte ieftină pentru că, așa cum știți, un pachet simplu de pufuleți costă mai puțin de doi lei.

Supa, așa cum veți vedea în clipul de pe TikTok e una de post, fără carne. Mai precis,  bunica Lucreția prepară o supă de legume. Pentru ca toți urmăritorii să înțeleagă și să o poată prepara, la ei acasă, după modelul gospodinei, noua rețetă de supă cu găluște, nepotul o întreabă constant pe bunica sa care sunt pașii de urmat. Filmată în fața aragazului, pensionara detaliază pas cu pas cum face ea de mâncareîn perioada de dinainte de Paști.

Ingrediente pentru supă cu găluște de post

O ceapă mai mare

Doi morcovi,

Un ardei,

Un păstârnac

O țelină

20 g pufuleți

90 – 100 griș

1 linguriță turmeric

sare

mărar tocat

@bunicalucretia 💌 Instagram: @bunicalucretia💥 Dragilor, să o încercați și voi, este o rețetă foarte gustoasă!!❤️❤️❤️ #bunicalucretiacooking #fyy #balkan #romania #balkantiktok #bunicalucretiaretete #ro #🇹🇩 #balkanforyou #youtubebunicalucretia #bunicalucretia #lucretiagrandma #bunicalucretiaofficial #foryou #fy #acasalabunica #grandma #fyp #inbucatariecumamaielucretia #vl @Bunica Lucreția ❤️❤️ @Bunica Lucreția ❤️❤️ @Bunica Lucreția ❤️❤️ ♬ sunet original – Bunica Lucreția ❤️❤️

Mod de preparare

Zarzavaturile, curățate și tocate mărunt se călesc în puțin ulei, direct în oala de supă. Se pune inclusiv țelina la călit. După maxim cinci minte, se pune apă peste zarzavaturile călite, apoi se lasă la fiert. Când apa începe să clocotească se dă focul la minim și se lasă să se gătească zarzavaturile încet. Când zarzavatul a fost fiert, se scoate din oala cu supă. Separat, să începe prepararea găluștelor din pufuleți.

Să pun 20 g de pufuleți într-un vas, 50 ml de apă, sare, după gust, o linguriță de turmeric, puțin ulei și puțin mărar verde tocat. Apoi se adaugă grișul, și se amestecă bine, pentru a obține o pastă consistentă, de textura găluștelor obișnuite, care se prepară cu ou. Se pune din nou oala cu supă la fiert și, cu o lingură, se pun găluștele deasupra. Apoi se lasă la fiert, până ce găluștele se ridică deasupra. Zarzavaturile se pot adăuga și ele, sau se pot face o salată, cu maioneză de post, după cum recomandă bunica Lucreția.

Sursa foto: captură TikTok

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre