Simona Ionescu / Redactor Șef

Nu ai mai nimic prin frigider de mâncare? Prepară rapid niște paste Bianco aglio. Toți vor spune că le-a gătit un Masterchef

Nu ai mai nimic prin frigider de mâncare? Prepară rapid niște paste Bianco aglio. Toți vor spune că le-a gătit un Masterchef
De câte ori vi s-a întâmplat să vă fie foame și să nu aveți mai nimic prin frigider? Dacă aveți, totuși, prin cămară niște paste, puțin ulei de măsline și niște usturoi, ați salvat prânzul sau cina.

Am călătorit de foarte multe ori în Italia și am învățat și eu, cât de cât, să gătesc anumite preparate la fel ca italienii. Rețeta de paste Biaco aglio olio (paste albe cu usturoi și ulei de măsline) este cea mai simplă rețetă de paste din lume, dar și una dintre cele mai apreciate. Este baza bucătăriei italienești.

Se prepară imediat, în cel mult 11 minute, iar gustul este Wow! Nu trebuie decât să țineți cont de anumite secrete, pentru a prepara niște paste ca la mama lor acasă.

Iată de ce avem nevoie pentru a prepara paste Bianco aglio:

Ingrediente rețetă paste Bianco aglio olio

  • 250 de grame de paste (puteți folosi orice tip de paste aveți – spaghete, penne, fussili, etc)
  • Ulei de măsline extravirgin din belșug (5-6 linguri)
  • 3-4 căței de usturoi
  • Busuioc (puteți folosi și uscat și pisat)
  • Oregano
  • O lingură de pătrunjel tocat
  • Sare după gust
  • Un ardei iute sau peperoncino, cum spun italienii, doar dacă aveți în casă și vă place gustul iute.
  • Parmezan ras

Mod de preparare paste aglio olio – rețeta italiană

Puneți pastele la fiert în apă clocotită, cu sare. Fierbeți pastele exact cât scrie pe pachet.

Separat, într-o tigaie adâncă încingem uleiul de măsline și prăjim usturoiul întreg. Atenție să nu se ardă pentru că va deveni amar!

Scoatem usturoiul din ulei, după ce s-a prăjit. Îl punem doar pentru gust.

După ce s-au fiert pastele și le-am scurs, le adăugăm peste uleiul încins. Putem da focul puțin mai tare ca să se prăjească. Mai putem adăuga o lingură de ulei de măsline. Cu cât e mai mult ulei de măsline, cu atât pastele ies mai delicioase.

Prăjim pastele cam un minut-două, adăugăm un praf de busuioc, un praf de oregano și pătrunjelul tocat. Mai amestecăm maximum un minut și pastele sunt gata!

Dacă vă place iute, odată cu pastele puneți și ardeiul tocat.

Le punem în farfurie, iar pe deasupra vom presăra parmezan ras. Rețeta pare simplă, dar, așa cum vă spuneam, este baza bucătăriei italienești și una dintre cele mai preparate din Italia. Sunt delicioase!

Poftă bună!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre