Grecii spun despre gutui să sunt fructele iubirii și ale fericirii, iar în urmă cu mii de ani, romanii le foloseau pentru întărirea sistemului imunitar. Iată rețeta unei supe de gutui cum nu ați mâncat niciodată.
Nu există toamnă fără supă de gutui. O rețetă ardelenească, gustoasă și sănătoasă pentru toți pretențioșii
Ingrediente: 3-4 gutui, un litru și jumătate de apă, zahăr după gust, 1 lingură cu făină, 1 pahar cu smântână. Pentru tăiței aveți nevoie de: 1 ou mare sau două mai mici, 60 g făină, 1 praf de sare.
Pentru a pregăti tăițeii, pentru început amestecați oul cu făina și sarea. Frământați aluatul, apoi întindeți pe o masă, pe care ați presărat făină. Trebuie să faceți un dreptunghi care să aibă grosimea de aproximativ doi milimetri. Rulați bine aluatul, după ce ați presărat puțină făină deasupra și tăiați în rondele de 4-5 mm grosime. Întindeți pe o hârtie și lăsați să usuce pentru o oră.
Cum pregătiți supa
Pentru început spălați cât mai bine gutuile, apoi le curățați de coajă și le tăiați în cubulețe. Aveți grijă să îndepărtați cotorul. Puneți apa la fiert și adăugați o lingură cu zahăr. Când apa clocotește, adăugați gutuile și lăsați la foc pentru zece minute. Tăițeii se vor fierbe separat, în apă ușor sărată.
Într-un alt vas, amestecați făina cu smântâna și adăugați ușor, trei linguri din zeama în care au fiert gutuile. Ulterior, amestecul va fi turnat în supă. Supa se mănâncă cu tăiței. Pentru un gust cu adevărat extraordinar, puteți pune și câteva cuișoare pisate, scorțișoară sau un praf de nucșoară.
Vindecă problemele respiratorii
Specialiștii recomandă să consumați gutuile și sub formă naturală, pentru că sunt excelente pentru remineralizarea dinților, întărind totodată și gingiile. În plus, elimină toxinele din organism și vă scapă de oboseală. Pe de altă parte, întrucât au multă vitamina C, gutuile sunt un remediu bun împotriva răcelilor și a gripei. Celor care suferă de probleme respiratorii, cardiacilor și astenicilor le este recomandat un pahar cu suc de gutui, înainte de masă, timp de o lună.
Sursă foto: gatesc.eu
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook