Simona Ionescu / Redactor Șef

O alternativă rapidă la pizza de casă. Salvați rețeta, e delicioasă și n-are carne!

O alternativă rapidă la pizza de casă. Salvați rețeta, e delicioasă și n-are carne!
Pizza e printre mâncărurile preferate ale celor mai mulți, însă e întotdeauna o bucurie să putem prepara alternative, sănătoase, acasă. Cum a început sezonul dovleceilor, vă recomandăm o rețetă senzațională: limbi de dovlecel. Sunt crocante și pline de savoare, cu două feluri de brânzeturi deasupra, într-o crustă absolut apetisantă.

Ingrediente pentru aproximativ 9 porții

500 g făină

345 ml apă proaspătă

3/9 g drojdie proaspătă

15g sare

5 dovlecei mari

100 g mozzarella

Brânză parmezan

Busuioc

Ulei

Sare

Piper

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TirMagno 🍻 (@tirmagno)

Mod de preparare

Într-un castron, combinați toată făina, 300 g de apă luată din total și cele 9 g de drojdie mărunțită. Se amestecă grosier cu o lingură, când aproape toată făina este încorporată cu apa, se acoperă și se lasă să se odihnească timp de 10 / 15 minute.

Acum luați aluatul, frământați-l până când toată făina este încorporată și apa este absorbită și adăugați puțină (foarte puțină!) apă suplimentară. Mai adăugați până când ajungeți la un total de 335 / 345 ml. Se recomandă pauze de 10 minute în timpul frământării. Treceți pe suprafața de lucru spre final, încercând să compactați.

Dacă lucrați cu un robot de bucătărie, se combină toată făina, drojdia și 320 g de apă în castron, se rulează cu atașamentul cu palete la viteză medie-joasă până când aluatul este ferm (2/3 minute), moment în care se adaugă restul de apă puțin câte puțin, mărind viteza mașinii. Adăugați apă doar când cea precedentă este absorbită sau când aluatul se desprinde de pereți. Adăugați sarea doar la sfârșit, odată cu ultima picătură de apă și lăsați aluatul să se odihnească pe planșeta de aluat timp de 10/15 minute acoperit.

Faceți un pliu și închideți bine aluatul trăgându-l spre dumneavoastră, lăsați-l să crească 2 ore la temperatura camerei bine acoperit. După ce aluatul a crescut, întindeți 9 forme ovale, lunguiețe, limbile. Distribuiți pe acestea felii subțiri de dovlecel, pe care le-ați tăiat longitudinal. Apoi coaceți, până ce aluatul e făcut și are o culoare ușor aurie. Între timp,

Tăiați mozzarella proaspătă în cuburi. După ce limbile cu dovlecel s-au copt, puneți deasupra lor mozzarella, distribuită în mod egal, iar deasupra radeți parmezan. Mai coaceți câteva minute, până ce brânza se topoește.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre