Simona Ionescu / Redactor Șef

O altfel de rețetă de copane de pui. Arată ca la restaurant și includ și garnitura

O altfel de rețetă de copane de pui. Arată ca la restaurant și includ și garnitura
A găti copane de pui este cel mai rapid mod de a pregăti o cină sau un prânz. Însă cum ar fi ca, în loc să le gătiți separat și să le serviți cu piure de cartofi, să aveți o prezentare demnă de un restaurant? Toată lumea va fi încântată, mai ales că aceste copane includ și garnitura într-o crustă crocantă delicioasă.

Vă invităm să descoperiți o altfel de rețetă de copane de pui. Arată perfect și sunt numai bune de fotografiat. În plus, conțin și garnitura, sub o crustă crocantă care le face și mai apetisante.

Ingrediente pentru rețeta de copane de pui

Pentru pui:

– 6 pulpe de pui întregi

– 3 cartofi mari

– 1/2 cană brânză mozzarella

– Condimente: boia, piper alb, ceapă pudră, usturoi pudră, sare

Amestec de făină:

– 2 căni făină

– Condimente: boia, piper, sare

Amestec de ouă:

– 2 ouă mari

– 1/4 cană smântână de gătit (opțional)

– Pesmet

Mod de preparare

Într-un vas încăpător, puneți la fiert copanele de pui, alături de condimentele dorite. Separat, curățați cartofii și fierbeți-i tăiați în bucăți. După ce copanele de pui s-au gătit, extrageți oasele, înlăturați pielea, apoi tocați cât mai mărunt carnea.

Zdrobiți cartofii fierți într-un vas încăpător, folosind un mixer vertical sau aparatul clasic pentru așa ceva, apoi adăugați carnea de la copanele de pui tocată mărunt, brânza mozzarella dată pe răzătoarea mare și condimentele. Amestecați bine până când obțineți o pastă omogenă consistentă.

Din acest punct urmează partea cu adevărat distractivă. Împărțiți amestecul în părți egale, în funcție de numărul de copane de pui pe care le aveți. Luați fiecare porție și modelați-o în formă de oval, lipită pe fiecare os de pui, astfel încât să semene cu un copan generos.

După ce le-ați format pe toate șase, bateți ouăle cu smântâna într-un vas, iar în alte două recipiente pregătiți pesmetul și amestecul de făină cu condimente.

Treceți fiecare copan mai întâi prin făină, apoi prin ouăle bătute și, în final, prin pesmet. Prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenesc pe toate părțile.

Opțional, pentru o variantă mai light, le puteți da la cuptor pentru 15 – 20 de minute. În final, serviți copanele cu piure de cartofi, cu cartofi prăjiți sau la cuptor, sau împreună cu o salată de crudități.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri