O altfel de rețetă de copane de pui. Arată ca la restaurant și includ și garnitura
Vă invităm să descoperiți o altfel de rețetă de copane de pui. Arată perfect și sunt numai bune de fotografiat. În plus, conțin și garnitura, sub o crustă crocantă care le face și mai apetisante.
Pentru pui:
– 6 pulpe de pui întregi
– 3 cartofi mari
– 1/2 cană brânză mozzarella
– Condimente: boia, piper alb, ceapă pudră, usturoi pudră, sare
Amestec de făină:
– 2 căni făină
– Condimente: boia, piper, sare
Amestec de ouă:
– 2 ouă mari
– 1/4 cană smântână de gătit (opțional)
– Pesmet
Într-un vas încăpător, puneți la fiert copanele de pui, alături de condimentele dorite. Separat, curățați cartofii și fierbeți-i tăiați în bucăți. După ce copanele de pui s-au gătit, extrageți oasele, înlăturați pielea, apoi tocați cât mai mărunt carnea.
Zdrobiți cartofii fierți într-un vas încăpător, folosind un mixer vertical sau aparatul clasic pentru așa ceva, apoi adăugați carnea de la copanele de pui tocată mărunt, brânza mozzarella dată pe răzătoarea mare și condimentele. Amestecați bine până când obțineți o pastă omogenă consistentă.
Din acest punct urmează partea cu adevărat distractivă. Împărțiți amestecul în părți egale, în funcție de numărul de copane de pui pe care le aveți. Luați fiecare porție și modelați-o în formă de oval, lipită pe fiecare os de pui, astfel încât să semene cu un copan generos.
După ce le-ați format pe toate șase, bateți ouăle cu smântâna într-un vas, iar în alte două recipiente pregătiți pesmetul și amestecul de făină cu condimente.
Treceți fiecare copan mai întâi prin făină, apoi prin ouăle bătute și, în final, prin pesmet. Prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenesc pe toate părțile.
Opțional, pentru o variantă mai light, le puteți da la cuptor pentru 15 – 20 de minute. În final, serviți copanele cu piure de cartofi, cu cartofi prăjiți sau la cuptor, sau împreună cu o salată de crudități.
Sursa: Instagram
Face parte din echipa Rețete și Vedete din anul 2022, aducând cu sine o vastă experiență jurnalistică acumulată de-a lungul unei cariere de peste 15 ani în domeniul mass-media. De-a lungul timpului, Igor a activat în redacțiile unor publicații importante. În cadrul redacției Rețete și Vedete, contribuie activ la dezvoltarea conținutului editorial, realizând articole despre și cu personalități din showbiz, reportaje speciale, dar și articole cu impact în rândul cititorilor. Unul din hobby-urile lui Igor este gătitul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook