Simona Ionescu / Redactor Șef

O altfel de rețetă de lasagna: spiralată, cu dovleac, gorgonzola și nuci

O altfel de rețetă de lasagna: spiralată, cu dovleac, gorgonzola și nuci
Această rețetă de lasagna vă va cuceri de la prima îmbucătură. Este cu adevărat specială, la gust, și, în plus, arată fabulos. Iată rețeta pentru între 4 și 6 porții delicioase.

Ingrediente pentru lasagna spiralată cu dovleac, gorgonzola și nuci

– 250 g de foi de lasagna proaspete

– 1 dovleac

– 1 pungă de baby spanac

– 300 g de brânză gorgonzola

– 1 buchet de cimbru proaspăt

Pentru pesto de nuci: – 200 g de nuci

– 40 g de pesmet

– 120 g de brânză parmezan rasă

– 1 cățel de usturoi

– 8 linguri de ulei de măsline

– Aproximativ 10 cl de lapte

Pentru sosul bechamel: – 20 g de unt

– 20 g de făină

– 30 cl de lapte

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jules (@captainjules_)

Mod de preparare

Tăiați dovleacul pentru a păstra doar tulpina. Se decojesc, se taie în două pe lungime și se taie în felii subțiri de 1 mm cu ajutorul unei mandoline. Se pun într-un vas cu puțin ulei de măsline și se masează ușor.

Pregătiți pesto de nuci adăugând toate ingredientele, cu excepția laptelui, într-un blender. Amestecați grosier și apoi adăugați treptat laptele până când obțineți o consistență de pastă.

Tăiați foile de lasagna în două pe lungime, astfel încât să aibă aceeași lățime cu feliile de dovleac. Se întinde pesto de nuci deasupra, se acoperă cu felii de dovleac, frunze de spanac, cimbru proaspăt și câteva linguri de brânză gorgonzola. Se procedează în același mod pentru toate foile.

Înfășurați prima frunză pe ea însăși, apoi înfășurați-o din nou cu a doua și așa mai departe până când obțineți o spirală mare. Se așază într-un vas rotund uns cu ulei și se lasă deoparte.

Se prepară bechamel adăugând aceeași cantitate de făină și unt într-o cratiță. Când amestecul este amalgamat, se lasă să se gătească timp de 2 minute la foc mediu, apoi se diluează treptat cu laptele. Bateți continuu până când obțineți o textură omogenă. Se condimentează și se adaugă nucșoara rasă. Se toarnă imediat peste lasagna, fără a uita de marginea exterioară, pentru ca foile să nu se usuce în timpul gătitului. Se acoperă cu parmezan ras și se gătește timp de 35 de minute la 180 de grade.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre