Simona Ionescu / Redactor Șef

O cină delicioasă și ușor de preparat – Bolognese cu cartofi

O cină delicioasă și ușor de preparat – Bolognese cu cartofi
Rețeta de Bolognese este o cină ușoară care, odată pusă pe masă, sigur va fi savurată de toată lumea.  Numele se referă la celebrul sos, pe bază de carne și roșii, pe care îl cunoașteți de la pastele omonime. Dar poate fi preparat altfel.

Rețeta de Bolognese cu brânză înlocuiește pastele cu cartofi. Feliați subțire, cartofii absorb toate sucurile delicioase din carne, iar stratul de brânză de deasupra este pur și simplu minunat. Preparatul poate fi servit ca atare sau cu niște legume sau cu pâine prăjită cu usturoi.

Ingrediente pentru Bolognese cu cartofi

– 450g cartofi

– Ulei pentru prăjit

– 1 ceapă tocată mărunt

– 1/2 dovlecel tocat mărunt

– 1 morcov curățat și tocat mărunt

– 500g carne tocată de vită

– 2 căței de usturoi tocați mărunt

– condimente pentru carne

– 400 ml apă clocotită

– 1 lingură de ierburi aromatice uscate

– 400 g roșii din conservă

– Unt topit

– 80 g brânză cheddar, mozzarella sau cașcaval

Mod de preparare

  1. Curăță cartofii și taie-i subțire pe lățime. Pune-i într-un bol cu apă rece pentru a se înmuia. Schimbă apa de câteva ori pentru a elimina amidonul.
  2. Încinge un strop de ulei într-o tigaie mare, adâncă și antiaderentă care poate fi folosită atât pe aragaz, cât și la cuptor (dacă nu ai o astfel de tigaie, poți transfera umplutura într-un vas care poate merge la cuptor).
  3. Adaugă ceapa, morcovul și dovlecelul. Prăjește-le la foc mediu timp de 5 minute până când încep să se înmoaie.
  4. Adaugă carnea tocată de vită și usturoiul, prăjește timp de 5 minute, amestecând din când în când, până când carnea se rumenește. Scurge excesul de grăsime.
  5. Într-un recipient, adaugă condimentele de carne și 400 ml apă clocotită
  6. Adaugă ierburile de Provence, roșiile din conservă și sosul de carne. Condimentează cu sare și piper și amestecă bine, zdrobind roșiile pe măsură ce amesteci.
  7. Adu la fierbere, apoi lasă să fiarbă la foc mic timp de 10 minute, amestecând ocazional.
  8. Scurge și usucă cartofii într-un prosop de bucătărie. Așază felii de cartofi deasupra, fiecare suprapunându-se puțin peste următoarea.
  9. Unge cartofii cu unt topit și pune-i la cuptor la 200°C pentru 25 de minute.
  10. Scoate din cuptor, presară brânza rasă și mai pune la cuptor pentru 15 – 20 de minute sau până când cartofii și carnea sunt complet gătite.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri