Simona Ionescu / Redactor Șef

Celebra supă rusească de varză, excelentă pentru iarnă. O rețetă pe care o veți găti cu plăcere

Celebra supă rusească de varză, excelentă pentru iarnă. O rețetă pe care o veți găti cu plăcere
După sărbătorile pe stil nou dar și pe stil vechi, kilogramele s-au adunat și este timpul să scăpați de colăceii de pe burtă. O ciorbă extraordinar de gustoasă este cea rusească de varză. Rețeta veche e folosită de ruși în perioada iernii.

Shchi este o delicioasă supă rusească de varză, atât de bună încât membrii familiei vor mai cere o porție. Rețeta se prepară rapid și vă scapă și de kilogramele acumulate în perioada sărbătorilor.

Ingredientele necesare

Supa rusească de varză este un preparat culinar vegetarian, de gustul căreia vă veți îndrăgosti. Pentru o și mai mare savoare, gospodinele vă recomandă să consumați această supă cu pâine de secară. Rușii spun că această supă este extraordinară pentru perioada iernii.

Ingredientele necesare de care aveți nevoie sunt:

3 linguri cu unt nesărat, 1 ceapă galbenă mare, tocată grosier, 1 căpățână medie de varză, mărunțită, 1 morcov mare, curățat de coajă și mărunțit grosier, 1 tulpină de țelină, tocată grosier, 1 frunză de țelină.

Vă mai sunt necesare 8 căni cu apă sau supă de legume, 2 cartofi tăiați grosier, 2 roșii mari decojite și tocate sau o cutie cu roșii tăiate cubulețe, sare, piper. La final puneți puțină smântână acră sau iaurt și mărar.

Mod de preparare

Celebra supă rusească de varză, excelentă pentru a scăpa de kilogramele în plus. Vă veți îndrăgosti de această rețetă
Supă de varză rusească, un deliciu pentru iarnă. Sursă foto: www.thespruceeats.com

Puneți untul la topit și adăugați ceapa. Lăsați pe foc până când devine translucidă. Puneți apoi varza, morcovul, țelina și sotați până când legumele se înmoaie, amestecând frecvent. Adăugați o frunză de dafin și opt căni cu apă și puneți la fiert la foc scăzut.

Se lasă la fiert până când legumele s-au înmuiat pe jumătate. Puneți și cartofii și mai lăsați încă un sfert de oră, până când și aceștia sunt fierți. Adăugați roșiile și mai dați în câteva clocote. Condimentați cu sare și piper și scoateți frunza de dafin.

La final, puneți și mărarul tocat mărunt. Dacă vreți să păstrați supă, lăsați să se răcească complet și puneți într-un recipient, apoi introduceți în congelator. Preparatul se poate consuma timp de o săptămână.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri