Simona Ionescu / Redactor Șef

O rețetă specială. Cheesecake fără blat și fără mustrări de conștiință – Permis în dietele de slăbit!

O rețetă specială. Cheesecake fără blat și fără mustrări de conștiință – Permis în dietele de slăbit!
O cităm pe creatoarea rețetei, Cristina Andrei, și o credem pe cuvânt. Acest cheesecake este o rețetă specială. Nu are blat și nu dă mustrări de conștiință. Veți vedea de ce.

Prăjitura nu este chiar o rețetă obișnuită, dar are multe atu-uri interesante. De ce e acest cheesecake cu afine fără mustrări de conștiință? Pentru ca nu are zahăr, e fără blat și a fost preparat cu cremă de brânză light și iaurt grecesc.

Ingrediente pentru cheesecake fără blat (formă de 20 centimetri diametru)

Pentru cheesecake: 550g cremă de brânză light (de exemplu, Philadelphia, dar, bineînțeles, puteți folosi și orice alt tip de cremă de brânză, inclusiv mai grasă)
400g iaurt grecesc (există, în comerț, variante cu 10% grăsime dar și cu 2%)
100g îndulcitor stevia sau xilytol (puteți pune mai mult, după gust, și puteti folosi chiar și îndulcitor lichid – totul e să gustați până ajungeți la savoarea dorită)
125g afine
2 ouă
esență de vanilie (sau de caramel)
Pentru sosul de afine: 125g afine
o linguriță amidon alimentar
2 linguri de îndulcitor

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristina Andrei (@cristina.andrei)


Mod de preparare

Într-un bol punem crema de brânză, iaurtul, două ouă, îndulcitorul și esența de vanilie sau caramel. Amestecăm totul și la final adăugăm afinele. Dăm la cuptor la 180 de grade Celsius pentru o oră. Verificăm cu scobitoarea dacă e gata. Prăjitura e coaptă atunci când o scobitoare introdusă în ea iese curată la extragere. Sosul de afine se face ușor. Le punem pe foc cu puțină apă, îndulcitor și adăugăm și o linguriță de amidon dizolvat în apă.

Când începe să se îngroașe un pic și are consistența dorită stingem focul. Îl turnam peste cheesecakeul răcit și adăugăm și puțin biscuite pisat. Apoi, prăjitura se lasă la rece, în frigider, minim 5 ore. ideal e să lăsați peste noapte. La tăiere, consitența acestui cheesecake cu afine este absolut savuroasă. Este cremoasă chiar dacă conține iaurt și este foarte gustoasă, chiar și fără blat.

Sursa: Instagram / Cristina Andrei

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre