Simona Ionescu / Redactor Șef

Pâine fără frământare – cea mai simplă rețeta

Pâine fără frământare – cea mai simplă rețeta
Aceasta este o rețetă de pâine care se realizează fără pic de frământare. Cu o coajă subțire și crocantă și un miez moale și pufos, această bunătate este făcută cu doar 4 ingrediente după o rețeta foarte simplă.

Pâinea aproape că e nelipsită din casele noastre. O găsim în magazine în diverse forme și cu diverse tipuri de făină, însă este foarte simplu de pregătit și acasă. Vestea bună, așa cum aflăm de pe contul de Instagram Cosânzenele gătesc este că putem pregăti pâine delicioasă fără să obosim frământând și fără să avem nevoie de ustensile complicate de bucătărie. E foarte simplu și rapid de preparat această rețetă fabuloasă de pâine care nu necesită frământare.

Până la urmă, așa cum veți vedea parcurgând rețeta ce urmează, pâine a se prepară singură. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați ingredientele și apoi să așteptați, dându-i timp drojdiei să își facă treaba. În final pâinea se coace, iar procesul nu durează deloc mult timp, astfel că, cu puțină organizare, puteți să savurați o pâine aromată, pufoasă și caldă, în aceeași zi sau la micul dejun. Aceasta este cea mai simplă rețetă după care se poate prepara o pâine perfectă.

Lista ingrediente

– 390 g de făină;

– 350 ml de apă călduță;

– 5 g de drojdie uscată;

– o linguriță cu vârf de sare

Mod de preparare

Într-un bol mai mare punem toate ingredientele și le amestecăm cu o lingură până când obținem un aluat omogen. Acoperim bolul cu o folie alimentară și lăsăm la dospit minim 2 ore. Punem aluatul într-o oală de fontă sau o tavă mică și băgăm la cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru 40-45 de minute.

În cazul în care folosim oală pentru copt pâinea, îi punem capacul când o băgăm la cuptor, o lăsăm 30 de minute, apoi dăm deoparte capacul și o mai lăsăm încă 10 minute pentru a prinde crusta. O putem servi atât caldă cât și rece, simplă sau cu bunătăți – după cum poftește sufletul.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre