Se „reciclează” și pâinea? Gospodinele știu exact ce pot face pentru a pregăti niște lucruri super gustoase. Aveți poftă de o porție de crutoane gustoase? Tot ce aveți de făcut este să tăiați pâinea, să o stropiți cu ulei, apă și ierburi aromatice. Lăsați să absoarbă bine și introduceți în cuptor pentru câteva minute.
Ce spuneți de niște bruschette care să vă meargă la suflet? În acest caz, stropiți cu apă feliile de pâine, acoperiți ca să absoarbă bine și puneți puțin la cuptor, stropiți cu ulei, condimentați după gust.
Budincă din pâine veche
Vă amintiți ce minunăție de budincă pregăteau bunicile din pâine veche? Sărată, sau dulce, după cum doriți, va fi o bucurie pentru familie sau prieteni. Înmuiați pâinea în lapte, adăugați ouă, dar și zahăr dacă preferați varianta dulce. Completați cu brânză, resturi de carne, șuncă, cârnați, kaiser, legume, ierburi și condimente.
Dacă preferați varianta dulce, vă sunt de ajutor fructele proaspete sau uscate, semințe, dar și cacao sau diferite arome. Puneți puțin la cuptor și veți rămâne surprinși de gustul extraordinar.
O pizza pentru toate gusturile
Și tot din pâine veche veți putea face și pizza. Stropiți cu apă și ulei feliile de pâine, lăsați câteva minute acoperite, apoi ungeți cu suc de roșii, mozarella, șuncă, roșii tăiate în felii. Dați la cuptor pentru câteva minute. Minunate vor ieși și chifteluțele.
Puneți pâinea uscată în lapte sau apă până ce observați că se va desface. Omogenizați și adăugați ouă, brânză, carne, legume, cartofi și orice vă mai poftește inima. Important este ca la final să iasă o compoziție asemănătoare cu cea a chiftelelor clasice.
Omletă cu pâine uscată
Nu în ultimul rând, din pâinea uscată puteți prepara o fantastică omletă. Ingredientele de care aveți nevoie sunt: 2 ouă, 250 g pâine uscată, 100 ml lapte, 2-3 linguri cu brânzeturi rase, mărar, ceapă verde, sare, piper, ulei.
Mod de preparare
Stropiți pâinea cu lapte și lăsați ca acesta să pătrundă cât mai bine. Bateți ouăle și adăugați pâinea, apoi amestecați bine împreună. Puneți și brânzeturile, ceapa verde, mărarul, sare și piper. Ungeți o tigaie antiaderentă cu ulei, apoi turnați compoziția. Țineți câteva minute la foc mic, cu capacul deasupra, ca să nu se ardă.
Când se rumenește, întoarceți și lăsați câteva minute și pe partea cealaltă. Serviți caldă, cu salată alături. Puteți pune în omletă și legume gătite anterior, respectiv morcovi, spanac, urzici, ardei, dovlecei.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook