Pâine aromată cu spanac și usturoi, ca în Polonia. Rețeta e simplă, dar de efect

Pâine aromată cu spanac și usturoi, ca în Polonia. Rețeta e simplă, dar de efect
Dacă v-ați săturat de pâinea clasică, e momentul să încercați o rețetă poloneză, cu totul excepțională de pâine cu spanac și usturoi.

Este extraordinar de gustoasă consumată cu unt, iar ierburile de Provence îi dau o aromă deosebită. Iată rețeta de pâine aromată cu spanac și usturoi.

Ingredientele necesare

Aveți musafiri sau pur și simplu vreți să vă faceți membrii familiei fericiți? Pâinea cu spanac și usturoi este tot ce aveți nevoie pentru un mic dejun care să nu fie uitat prea curând. Ingredientul care face produsul cu totul deosebit sunt ierburile de Provence. Se prepară foarte repede și va fi iubită de toți cei care o gustă.

Pentru a pregăti această rețetă poloneză deosebită, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 g făină de grâu, 250 ml apă caldă, 50 g drojdie, ½ linguriță cu zahăr, 1 vârf de cuțit cu sare, 2 linguri cu unt, 1 ou, 50 spanac, 2 căței de usturoi, 5 linguri cu brânză rasă. Mai aveți nevoie de 2 vârfuri de cuțit cu piper și 2 lingurițe cu ierburi de Provence.

Cea mai bună pâine cu spanac, pregătită după o rețetă poloneză

Mod de preparare

Pentru început, puneți drojdia la înmuiat într-o jumătate de cană cu apă caldă. Adăugați zahărul și o linguriță cu făină. Puneți deoparte până când drojdia va începe să lucreze. Turnați făina într-un bol, adăugați drojdia și restul ingredientelor. Frământați foarte bine până când aluatul va deveni elastic. Spălați bine spanacul, scurgeți de apă și puneți într-o cratiță. Adăugați untul și usturoiul zdrobit și prăjiți pentru câteva minute. Condimentați cu sare și piper proaspăt măcinat.

Când observați că aluatul și-a dublat volumul, transferați-l pe o planșetă și întindeți-l într-un dreptunghi. Întindeți aluatul cu umplutura răcită și lăsați aproximativ 3 cm de spațiu liber la capăt. Se presară cu brânză rasă. Înfășurați aluatul într-o ruladă. Tăiați-o în două (dacă aveți o formă lungă de pâine, puteți coace o singură pâine lungă). Ungeți cu ou bătut și presărați cu ierburi aromatice. Se lasă la copt timp de 45 de minute, la 180 de grade.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre