Simona Ionescu / Redactor Șef

Pangoccioli – chifle pufoase cu ciocolată. Rețetă rară!

Pangoccioli – chifle pufoase cu ciocolată. Rețetă rară!
Ciocolata este un dulce de care pare că nu ne mai săturăm niciodată. Astăzi vă invităm să descoperiți varianta mai sănătoasă și mult mai bună a cornurilor cu ciocolată pe care le puteți cumpăra de la magazin.

Toată lumea vorbeşte despre ciocolată că îngraşă și provoacă acne. Acestea sunt doar mituri. Bine, unele au o doză mică de adevăr, însă medicii spun că ciocolata nu face rău atâta timp cât este consumată cu moderaţie. Consumul constant și moderat de ciocolată e de mare ajutor organismului.

Numeroasele studii în domeniu nu demonstrat că procentul de cacao din ciocolată are efecte afrodisiace. În plus, celebrul nutriționist Drew Ramsey spune că nu contează când vrei să mănânci ciocolata, poți să o integrezi perfect în orice masă a zilei. Dar cel mai bine ar fi la micul dejun, întrucât îți oferă o energie pe tot parcursul zilei și îți potolește pofta de ceva dulce. Nutriționistul mai adaugă că este important ca acest desert să nu fie considerat așa sau o gustare, dar ciocolata să fie integrată într-o masă consistentă.

Ingrediente pentru Pangoccioli – chifle pufoase cu ciocolată

– 150 ml apă

– 12 g de drojdie proaspătă

– 520 g de făină

– 100 g de zahăr

– 100 ml lapte

– 1 ou

– 50 g unt

– 1/2 linguriță de sare

– vanilie

– bucăți de ciocolată

Cum se prepară chiflele Pangoccioli

Pregătiți aluatul punând mai întâi apa și drojdia într-un castron și dizolvând-o, apoi adăugați toate celelalte ingrediente și frământați-le bine (aproximativ 10 minute, fie că este făcut manual sau în mixer, astfel toate ingredientele vor fi bine combinate, iar aluatul va rămâne moale și va crește bine). După ce a fost frământată, se lasă să crească timp de 2 ore.

După ce a crescut, se adaugă în aluat bucățile de ciocolată. Apoi, din aluat formăm alte pâinici cărora le vom da o formă rotundă și le punem la crescut pentru încă o jumătate de oră. La final ungem aluatul cu gălbenuș de ou și îl dăm la cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute.

Pangoccioli – chiflele pufoase cu ciocolată sunt ideale calde, dar sunt la fele de gustoase și pufoase și după ce s-au răcit. Savurați-le la cafea sau ceai, dar și ca gustare, pe parcursul zilei.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GABRIELE TERZI (@gabriterzi)

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre