Simona Ionescu / Redactor Șef

Pariziene cu gem de gutui, rețetă vedetă a toamnei. Perfectă pentru cei mari și cei mici

Pariziene cu gem de gutui, rețetă vedetă a toamnei. Perfectă pentru cei mari și cei mici
Pufoasele gutui, pline de vitamine și minerale rămân vedetele toamnei. Ce spuneți de niște pariziene delicioase cu gem de gutui? Vă veți îndrăgosti de această rețetă.

Adevărate comori ale toamnei, gutuile aduc beneficii uriașe organismului. Pentru o seară perfectă cu prietenii și familia, încercați rețeta de pariziene cu gem de gutui. Sunt atât de bune că farfuriile se vor goli cât ai bate din palme.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti asemenea delicii culinare, aveți nevoie de următoarele ingrediente pentru aluat: 2 ouă, 50 g zahăr, 100 g unt gras, 30 ml ulei, 300 ml lapte, 750 g făină, 25 g drojdie proaspătă, 1 linguriță cu sare, 2 lingurițe cu esență de vanilie. Pentru umplutură vă sunt necesare 750 g gem de gutui. Mai aveți nevoie de 1 gălbenuș și 2 linguri cu lapte ca să ungeți desertul.

Mod de preparare

Cerneți făina, puneți într-un vas mai mare și faceți o adâncitură la mijloc. În alt vas, mai mic, amestecați drojdia cu puțin lapte cald și o lingură cu zahăr. Amestecați foarte bine și puneți în adâncitura făcută în făină. Acoperiți vasul și lăsați să stea în jur de zece minute.

În vasul mic puneți ouăle, zahărul, sarea și esența. Amestecați și adăugați apoi untul care în prealabil a fost ținut la temperatura camerei și se diluează cu puțin lapte cald. Această compoziție se va adăuga peste drojdia din bolul cu făină.

Amestecați făina cu ingredientele și adăugați treptat restul de lapte călduț, alternând cu uleiul. Frământați bine aluatul, dar aveți grijă să nu fie foarte ferm. Acoperiți-l cu un prosop și lăsați să crească la loc călduț, pentru 50 de minute.

Se lasă la cuptor pentru 35-40 de minute

Potrivit retetepentrutoategusturile.ro, împărțiți aluatul în 12 părți egale, care se vor întinde în forme dreptunghiulare, folosind sucitorul. Crestați la unul dintre capete fâșii late de un centimetru, iar la celălalt întindeți o lingură cu gem.

Rulați începând de la capătul cu gem și aveți grijă să pliați bine marginile pentru ca gemul să nu iasă în afară. Prăjiturile se vor unge cu gălbenuș amestecat cu lapte, folosind o pensulă. Așezați apoi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Introduceți la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și lăsați în jur de 35 de minute.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre