Simona Ionescu / Redactor Șef

Pește murat la borcan, pregătit după o veche rețetă din Spania. Un deliciu pentru zilele friguroase

Pește murat la borcan, pregătit după o veche rețetă din Spania. Un deliciu pentru zilele friguroase
Dacă faceți parte din categoria iubitorilor de pește, atunci această rețetă vă este pe plac. Cu acest pește murat la borcan prietenii vă vor vizita mult mai des, iar sărbătorile vor fi mai frumoase.

În această iarnă din cămară nu poate să lipsească borcanele cu pește murat, pregătit după o rețetă veche din Spania. Cine dorește, poate să folosească și pasăre sau vânat.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti această minunăție care le fac mândre pe gospodinele din Spania, aveți nevoie de următoarele ingrediente: ½ kg pește, pasăre sau vânat, 2 cepe, 4 căței de usturoi, 8 castraveți în oțet, câteva boabe de piper negru, oregano, 1 crenguță de cimbru, ¾ l ulei de măsline, ¼ l oțet de vin, sare.

Mod de preparare

Se spală și se sărează peștele, carnea de pasăre sau vânatul, după preferințe și se împarte în patru bucăți. Se pun bucățile într-o caserolă, se acoperă cu ceapa tăiată în straturi, cățeii de usturoi și condimentele amestecate bine cu uleiul și oțetul.

Serviți salata de pește însoțită de ceapă și castraveți

Se fierbe la foc mic timp de o jumătate de oră, dacă este vorba de vânat mic, și un sfert de oră dacă este vorba de un pește mai mare. Se lasă să se răcească natural și se depozitează în borcane de sticlă.

Dacă nu aveți de gând să consumați preparatul imediat imediat, lăsați murătura acoperită într-un recipient din ceramică sau sticlă. Serviți salata de pește însoțită de ceapă și castraveți, având ca garnitură o minunată salată de andive.

Beneficiile consumului de pește

Potrivit specialiștilor, peștele conține proteine de înaltă calitate, iod, și diverse vitamine și minerale. Speciile grase sunt uneori considerate cele mai sănătoase. Acest lucru se datorează faptului că peștele gras, inclusiv somonul, păstrăvul, sardinele, tonul și macroul, sunt mai bogate în vitamina D, un nutrient solubil în grăsimi care lipsește multor persoane.

Peștii grași au, de asemenea, acizi grași omega-3, care sunt esențiali pentru funcționarea optimă a creierului. Pentru a vă acoperi necesarul de omega-3, se recomandă consumul de pește gras cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri