Simona Ionescu / Redactor Șef

Paste cu ardei prăjiți. Iată și sosul de care nu vă veți mai sătura! Rețetă de top

Paste cu ardei prăjiți. Iată și sosul de care nu vă veți mai sătura! Rețetă de top
Acesta ar putea fi cel mai bun sos de paste pe care îl veți prepara vreodată. Este super cremos, plin de aromă, este hrănitor și atât de ușor de făcut.

Trebuie să încercați această rețetă de paste cu ardei prăjiți, nu vă veți mai sătura de ea. Urmăriți în continuare lista ingredientelor și modul de preparare al acestui delicios fel de mâncare.

Ingrediente pentru paste cu ardei prăjiți (4 porții)

400 g (grâu integral) paste la alegere –

4 ardei roșii

1 ceapă

1 bulb mic de usturoi (sau 4 căței)

80 g caju proaspăt

1 cană (240 ml) lapte vegetal la alegere

35 g roșii uscate la soare

suc de la o jumătate de lămâie

3 linguri de fulgi drojdie uscată inactivă

1 linguriță fulgi de chili

sare și piper după gust,

busuioc proaspăt

o mână de caju prăjit

Mod de preparare pentru paste cu ardei prăjiți

Pentru început, înmuiați nucile caju proaspete și roșiile uscate în apă fierbinte. Lăsați până simțiți că își schimbă consistența, devenind elastice. În jur de 30 de minute ar putea fi suficiente.

Separat, tăiați ardeii, îndepărtați semințele apoi puneți-i într-o tavă de copt împreună cu ceapa și usturoiul. Stropiți cu puțin ulei de măsline și prăjiți timp de 20 – 30 de minute până când totul începe să se rumenească. Scoateți coaja usturoiului, apoi adăugați legumele prăjite într-un blender împreună cu restul ingredientelor. Amestecați până la omogenizare completă.

Aici folosiți și laptele vegetal, pentru a da consistență cremoasă sosului pentru paste cu ardei prăjiți. Gătiți pastele. Acestea se fierb în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj și în funcție de preferințe: mai puțin dacă se doresc „al dente”, puțin mai mult, dacă le preferați mai moi.

În final, se încinge sosul într-o tigaie și se adaugă pastele împreună cu puțină apă pe care ați păstrat-o din cea în care le-ați fiert. Adăugați busuioc proaspăt și piper negru proaspăt măcinat, amestecați pentru a combina. Serviți aceste paste cu ardei prăjiți presărate cu caju prăjit, parmezan sau cum preferați.

Sursa: Herbifood

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre