Simona Ionescu / Redactor Șef

Paste cu fasole, mâncarea pentru mese în familie a italienilor – Rețetă autentică

Paste cu fasole, mâncarea pentru mese în familie a italienilor – Rețetă autentică
Îndrăgostiții de gastronomie pot încerca o rețetă veche, dar foarte gustoasă. Ce spuneți de o porție delicioasă de paste cu fasole? Este nelipsită de pe masa italienilor.

În epoca modernă, pastele cu fasole un fel de mâncare extrem de popular care se regăsește în diferite forme în toată Italia, fiind considerată o mâncare „de familie”. Iată cât de simplă e rețeta cu adevărat fantastică.

Marcello Mastroiani se duce cu acel fel de mâncare la Paris

Există mai multe variante în care se pot prepara pastele cu fasole. În Roma, de exemplu, mâncarea este lăsată să scadă și devine mai cremoasă, iar în Napoli seamănă mai degrabă cu o ciorbă.

De asemenea, sunt italieni care folosesc morcovi tocați mărunt, precum și gospodine care utilizează pasta de tomate, usturoi, bacon sau chiar scoici. Însuși Marcello Mastroiani se spune că iubea acest fel de mâncare și îl lua cu el la Paris.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti o minunată rețetă de paste cu fasole, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 350 g fasole albă, 300 g paste scurte, 1-2 linguri cu pastă de tomate sau 2-3 roșii curățate de coajă. De asemenea, sunt necesare 1 morcov, 1 țelină, 1 ceapă, 1 cățel de usturoi (opțional), 2-3 linguri cu ulei de măsline, sare, piper, rozmarin și/sau salvie.

Mod de preparare

Paste cu fasole, rețeta incredibilă a italienilor

Fierbeți fasolea cu o zi înainte. Pentru a se fierbe mult mai repede, lăsați la înmuiat. Într-o tigaie puneți câteva linguri cu ulei și căliți ceapa, morcovul și țelina, tocate mărunt. Pentru un gust mai bun, adăugați și câțiva căței de usturoi, tocați, de asemenea, mărunt.

Folosiți paste scurte

Lăsați în jur de zece minute, adăugați puțină sare. În paralel puneți la fiert pastele pe jumătate, pentru că se vor mai fierbe odată cu restul ingredientelor. E indicat să folosiți paste scurte, penne, fusilli, etc. Amestecați legumele cu fasolea fiartă și mai lăsați pe foc un sfert de oră.

Adăugați atâta apă cât doriți să fie mâncarea de scăzută sau, cu mai mult sos. Puneți și pastele fierte și foarte bine scurse și mai lăsați la fiert cinci-zece minute. Când puneți preparatul în farfurie, adăugați rozmarin și puțină salvie și va avea un gust fantastic. La final, presărați și puțin piper.

Sursă foto: g4food.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre