Simona Ionescu / Redactor Șef

Paste răcoritoare de vară: o rețetă cu sos pesto de mentă și mazăre

Paste răcoritoare de vară: o rețetă cu sos pesto de mentă și mazăre
Pastele sunt, categoric, printre cele mai consumate mâncăruri. Rețetele de paste sunt într-o varietate imensă, iar azi am descoperit una verde și delicioasă.

Oferă pastelor tale o schimbare de vară cu acest pesto ușor și proaspăt care conține mazăre și mentă! Ai nevoie doar de 6 ingrediente și este gata înainte ca pastele tale să se fi fiert. Această rețetă poate fi completată cu feta vegană fărâmițată, și se pot adăuga legume suplimentare (spanac, de exemplu).  Cum piețele sunt pline deja de ingrediente proaspete, noi nu putem decât să vă recomandăm să mergeți la cumpărături.

Dacă nu aveți timp, optați pentru mazăre congelată. Această rețetă vă va încânta toate simțurile. În primul rând culoarea ei verde este senzațională. Apoi, mirosul de mentă vă va surprinde maxim, deoarece, în România nu suntem obișnuiți să folosim menta în acest mod.  În cele ce urmează, regăsiți rețeta pentru a prepara două porții de paste cu sos pesto de mentă și mazăre.

Ingrediente pentru paste cu sos pesto de mentă și mazăre

150 g de paste uscate

Pentru pesto: 200 g de mazăre congelată

2 linguri de ulei de măsline

1 lingură de suc de lămâie

1 lingură de drojdie nutritivă

10g (aproximativ 10 crenguțe) de mentă

1 cățel de usturoi

un vârf de cuțit de sare

Pentru servire: coaja de la 1 lămâie

frunze de mentă

Puneți pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Fierbeți mazărea congelată într-o sită peste paste și amestecați-o după câteva minute. După ce sunt complet fierte (aproximativ 5 minute), treceți-o sub apă rece pentru a se răci. Adăugați mazărea gătită într-un blender sau într-un robot de bucătărie (păstrați o lingură pentru a decora, dacă doriți), împreună cu restul ingredientelor pesto și amestecați până la omogenizare. Gustați și asezonați/adăugați mai mult suc de lămâie dacă este necesar.

După ce sunt fierte, scurgeți pastele (rezervând câteva linguri de apă pentru paste) și puneți-le înapoi în oală. Adăugați pesto, precum și un strop din apa de paste și amestecați bine. Serviți cu coajă de lămâie și cu mentă suplimentară deasupra.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre