Simona Ionescu / Redactor Șef

Păstrați tradiția de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Rețeta celei mai bune plăcinte cu carne de pui

Păstrați tradiția de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Rețeta celei mai bune plăcinte cu carne de pui
Numită și Paștele de vară, sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este un moment cinstit așa cum se cuvine de credincioși. Tradiția spune că printre deliciile culinare trebuie să se găsească și plăcintele. Iată o rețetă foarte gustoasă de plăcintă cu carne de pui.

Porumb copt sau prăjit, pește, struguri și plăcintele cu carne, brânză sau legume sau preparatele culinare pe care le pregătesc gospodinele pentru masa de sărbătoare de pe 15 august. Rețeta de plăcintă cu carne de pui nu o veți uita.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti această rețetă nemaipomenită, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 cepe, 3 căței de usturoi, 6 ciuperci, sare, piper, 500 g carne de pui, 150 g cașcaval, 2 ouă. Vă mai sunt necesare 200 ml smântână pentru gătit, 1 legătură de pătrunjel, 1 linguriță cu oregano, 550 g aluat, ulei, 1 ou, semințe de susan.

Mod de preparare

Curățați bine și spălați ciupercile, legumele, verdeață, apoi tocați mărunt. Într-o cratiță  adăugați puțin ulei, ceapa și usturoiul tocate mărunt și lăsați în jur de două minute, până se înmoaie.

Adăugați și ciupercile, condimentați cu sare și piper și lăsați să se gătească. Luați un alt vas, adăugați puțin ulei, apoi carnea tocată și lăsați pe foc să se rumenească. Aveți grijă să condimentați cu piper și sare, amestecați bine și luați de pe foc.

Compoziția umpluturii

Păstrați tradiția de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Rețeta celei mai bune plăcinte cu carne de pui
Plăcintă cu carne de pui, perfectă pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Sursă foto: bucătaria Lidl

Luați un bol mare și combinați ciupercile călite, carnea tocată și cașcavalul tăiat cubulețe. Se adaugă sare și piper după gust, apoi se încorporează 2-3 ouă bătute și 150-200 ml smântână pentru gătit, care va lega compoziția și va adăuga cremozitate.

Se pune pătrunjel tocat mărunt și o linguriță cu oregano pentru o notă mediteraneană. Amestecați bine până obțineți o umplutură omogenă.

Se lasă la cuptor în jur de o oră

Întindeți aluatul pe o suprafață tapetată cu hârtie de copt, formând un dreptunghi de aproximativ 30×40 cm. Puneți umplutura pe mijlocul aluatului, lăsând marginile libere. Se taie marginile aluatului în fâșii de 1-1,5 cm lățime, apoi se împletesc peste umplutură, alternând fâșiile stânga-dreapta pentru a crea un efect de spic.

Se unge suprafața plăcintei cu ou pentru a obține o crustă crocantă și aurie. Se lasă la  cuptor 50-55 de minute, până devine aurie și umplutura este bine gătită. Înainte de a consuma, se lasă să se răcească în jur de zece minute.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *