Patlican salatasi, salata de vinete cu ardei copți. Rețeta grecească

Cei care au fost în vacanțe în Grecia au mâncat preparate tradiționale elene, gustoase, apetisante și inedite, care la noi nu se fac, deși am împrumutat multe rețete de la frații noștri din Elada. Precis au mâncat și patlican salatasi, o salată de vinete și ardei copți, fără ceapă.
Patlican salatasi este o salată de vinete făcută dupa o rețetă grecească, cu ardei copți, mult diferită ca gust de salata de vinete românească. Se servește cu felii de pâine prăjită stropite cu ulei de masline. Este un deliciu.
Coacem vinetele și ardeii, apoi le cojim de pielițe și le lăsam la scurs.
Se toacă vinetele și se pun într-un bol, se adaugă ardeii kapia tocați mărunt, pătrunjelul, usturoiul pisat și sare după gust.
Adăugăm și zeama de lămâie după gust, uleiul de măsline și amestecăm bine.
Salata de vinete este un aperitiv îndrăgit de români.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook