Simona Ionescu / Redactor Șef

Pidele cu carne tocată și brânză, o „nebunie” culinară care va surprinde musafirii

Pidele cu carne tocată și brânză, o „nebunie” culinară care va surprinde musafirii
Pentru o seară de vis în doi aveți nevoie și de un preparat culinar cu totul deosebit. Ce spuneți de niște pidele cu carne tocată și brânză? Cu siguranță, partenerul va fi plăcut impresionat.

Se prepară rapid, așa că doamnele vor avea destul timp să se aranjeze și să arate perfect pentru partener. E necesar să încercați rețeta delicioasă de pidele cu carne tocată cu brânză.

Ingredientele necesare

Cel mult 45 de minute vă sunt necesare pentru a pregăti această senzațională rețetă de pidele cu brânză și carne tocată. E perfectă pentru o cină în doi sau chiar pentru momentele în care aveți musafiri și nu e timp pentru mâncăruri mai sofisticate. Dar cine va gusta din acest preparat, va mai cere o porție, și încă o porție…

Pentru aluat aveți nevoie de 700 g făină, 500 ml apă călduță,  7 g drojdie uscată sau 20 g drojdie proaspătă, sare, 2 lingurițe cu zahăr, 100 g unt topit. Pentru umplutură vă sunt necesare 600 g carne tocată de vită, 3 cepe mari, 2 ardei grași, 3 ardei iuți, 400 g roșii, o legătură de pătrunjel tocat, o linguriță cu cimbru, fulgi de chili, opțional, sare, piper măcinat, 300 g brânză de care vă poftește inima.

Mod de preparare

Începeți prin a prepara umplutura. Curățați, spălați și radeți ceapa, pe răzătoarea cu găurile mari. Puneți într-o sită și lăsați să se scurgă apa. Curățați ardeii și iuți și cei grași și tăiați în cubulețe.

Pidele cu carne tocată, o nebunie turcească

Puneți ardeii și ceapa într-un bol mai mare, alături de carnea tocată, adăugând roșiile tăiate cubulețe, pătrunjelul verde tocat fin și toate condimentele. Amestecați bine să se lege compoziția. Acoperiți cu folie alimentară și lăsați la frigider pentru o oră.

Pentru aluat, amestecați drojdia cu zahărul, puneți să se dizolve în apă și lăsați zece minute. Într-un bol mare amestecați sare, făină, apoi adăugați drojdie puțin câte puțin. Frământați în jur de 25 de minute, faceți aluatul ca o minge, acoperiți cu folie alimentară și lăsați o oră la temperatura camerei.

Când se scot din cuptor se vor unge cu unt topit

Scoateți umplutura din frigider, lăsați puțin la temperatura camerei, apoi răsturnați totul pe o suprafață presărată cu puțină făină. Presați cu palmele și faceți mai multe bucăți din aluat de forma unor bărcuțe. Pe fiecare bărcuță puneți aluat uniform, apoi presărați brânză. Lăsați capetele și marginile neacoperite.

Puneți bărcuțele într-o tavă în care în prealabil ați așezat hârtie de copt. Introduceți la cuptor pentru 20 de minute. După ce se scot din cuptor se vor unge imediat cu unt topit. Sunt atât de bune că nu vă veți putea opri la o singură bărcuță.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre